PDA

View Full Version : Ectomorfi

fflorinn
15-12-2003, 11:24
Buna,

As avea si eu cateva intrebari daca se poate.
Daca folosim produse pentru masa musculara, sa zicem o luna, dupa incetare pierdem masa obtinuta? In cat timp? (ma refer la ectomorfi bineinteles)
Ce efect au produsele de genul Cromium Max sau Cromium Picolinate asupra organismului in conditiile unui ectomorf care consuma multi carbohidrati? Poate sa apara diabetul?
Va multumesc.

FLORIN

Dr.S.Damian
18-12-2003, 20:13
1. Nu exista o legatura atat de directa intre proteinele pe care le iei si o eventuala pierdere a masei acumulate. Sunt multi factori de luat in calcul: daca vei continua sportul, cum te alimentezi, daca intr-adevar ai castigat masa musculara sau nu... Deci nu-ti pot raspunde (si cred ca nimeni nu o poate face).
2. Nu apare nici un diabet, stai linistit.

fflorinn
09-01-2004, 17:40
Buna,
Am cateva intrebari:
1. Este adevarat ca insulina stimuleaza preluarea glucozei de catre celule; stimuleaza depozitarea glucozei sub forma de glicogen in celulele ficatului si ale muschilor; stimuleaza depozitarea aminoacizilor si a grasimilor?
2. Este adevarat ca nivelul crescut de glucoza in organism duce la eliberare de insulina?
3.Cum este mai indicat sa ridicam nivelul insulinei in organism: luand carbohidrati sau pur si simplu glucoza?
4.Nu riscam sa folosim insulina ca o sabie cu doua taisuri (sa incercam sa o folosim pt. energie si masa musculara si ea sa ne rasplateasca cu un diabet zaharat?).
FLORIN

Dr.S.Damian
12-01-2004, 23:03
1. Da.
2. Da.
3. Glucoza este un carbohidrat simplu, care produce un raspuns insulinic imediat. Daca consumi carbohidrati complecsi raspunsul insulinic va fi mai lent, dar va fi.
4. Depinde ce intelegi prin “sa folosim insulina”. Unii folosesc insulina ca metoda de dopare, ceea ce nu este deloc indicat. In tot cazul, riscul de a face diabet prin folosire de carbohidrati in exces este foarte redus.