M. Sava
01-10-2006, 09:34
Am si eu o problema mai mult sau mai putin grava, deocamdata nu stiu. Totul a inceput acum cateva sapt la meciul romanie cu bulgaria. Am fost la sala dupa care am luat o portie de Hard Fast. Seara am fost sa vad meciul la un amic si am baut vreo 6-7 doze de bere plus ca am mancat vreo 5 mici si o portie de friptura de porc. Cateva ore mai tarziu pe la 2 m-a luat o durere ingrozitoare in partea stanga jos. Am stat linistit cateva min intins si mi-a trecut. Toata sapt am avut doar o stare de iritatie si cam la o sapt m-am dus iar la sala, am luat iar hard fast si a inceput sa ma doara iar dar de data asta permanent. M-am speriat si am fost la medicul de familie care mi-a pus diagnosticul de colon iritat si mi-a dat sa iau urmatoarele medicamente: Lanzap si Debridat. Intre timp a inceput sa ma doara mai putin si in partea dreapta cam in aceiasi regiune. Dupa ce am luat medicamentele alea a inceput sa nu ma mai doara dar sa persiste o senzatie de iritare si de durere usoara. Am facut si niste analize:
*Crea 1.05 (val normale 0.5-0.9/mg/dl) Luam si creatina pana sa ma doara (storm de la universal)
*CK 287 (val normale 26-192/u/l) nush ce sunt astea cred ca are legatura cu ficatu
*Uric 8.32 (2.4-5.7/mg/dl) medicul de familie mi-a spus sa nu mai consum carne de porc, sucuri(beam cam o sticla de fanta pe zi) si sa beau mai multa apa. Proteinele pot fi o cauza pt val asta ridicata? Tb sa-mi fac griji?
Ce alte cauze si ce ar putea sa ma doara in stanga jos(dreapta dureri usoare doar sesizabile)? Tractiunile la scripete pot fi o cauza?(fac cu aprox 60-70kg si cantaresc 69kg desi nu fortez prea mult cu 70kg cam fac 6-7 repetari)
Creatina are vreo legatura cu acidul uric ridicat pt ca proteine nu mai iau dar as dori sa iau creatina in continuare?
Va rog un raspuns mai detaliat daca se poate.
*Crea 1.05 (val normale 0.5-0.9/mg/dl) Luam si creatina pana sa ma doara (storm de la universal)
*CK 287 (val normale 26-192/u/l) nush ce sunt astea cred ca are legatura cu ficatu
*Uric 8.32 (2.4-5.7/mg/dl) medicul de familie mi-a spus sa nu mai consum carne de porc, sucuri(beam cam o sticla de fanta pe zi) si sa beau mai multa apa. Proteinele pot fi o cauza pt val asta ridicata? Tb sa-mi fac griji?
Ce alte cauze si ce ar putea sa ma doara in stanga jos(dreapta dureri usoare doar sesizabile)? Tractiunile la scripete pot fi o cauza?(fac cu aprox 60-70kg si cantaresc 69kg desi nu fortez prea mult cu 70kg cam fac 6-7 repetari)
Creatina are vreo legatura cu acidul uric ridicat pt ca proteine nu mai iau dar as dori sa iau creatina in continuare?
Va rog un raspuns mai detaliat daca se poate.