PDA

View Full Version : Intrebare

Unregistered
15-12-2003, 23:27
Nu stiu cat de mult are legatura cu domeniul de activitate al dumneavoastra, dar nu stiam pe cine sa intreb. Cu toate ca am o dantura sanatoasa, exista un anumit miros in gura, un miros care devine mai concentrat mai ales atunci cand nu mananc sau dimineata. De unde ar putea provenii? Si ce as putea sa fac pentru a scapa de aceasta problema, frustranta? Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Dr.S.Damian
21-12-2003, 22:47
Daca excludem orice problema la nivelul cavitatii bucale (in special carii) sau ceva digestiv, as putea spune ca problema ta este ceva normal, care ni se intampla tuturor si se numeste “halena cetozica” adica un miros al respiratiei produs de corpii cetonici.
Acesti corpi cetonici sunt produsi de metabolism care apar atunci cand nu mai este suficienta glucoza in sange (si asta de intampla in cursul noptii). Corpii cetonici au legatura cu acetona, de aceea si mirosul este destul de asamanator (usor acid).
Solutii: spala-te imediat pe dinti, clateste-te cu apa de gura si ia micul dejun.

theodorro
27-12-2003, 23:52
Eu am observat ca in zilele cand nu fumez asa mult, dimineata cand ma trezesc nu mai am acel miros neplacut in gura. Sa aiba o legatura si asta?

Dr.S.Damian
04-01-2004, 12:46
Bineinteles. Iti dai seama ca nicotina si toate toxinele din fum intra in saliva si in mucoasa bucala. O alta cauza a mirosului neplacut ar putea fi placa bacteriana. Clateste-te zilnic cu apa de gura (iti recomand Oral B).

theodorro
05-01-2004, 23:23
10x de raspuns.

Chiar cautam apa de gura, dar nu stiam vreuna care sa fie mai bine. Multam inca o data de recomandare(asa nu mai oscilez).