View Full Version : Hepatita B
MI-am facut de curand analizele hepatice si au avut urmatoarele valori:
AGHBe negativ
Anti HBe pozitiv
Anti HD negativ
ADN Viral 524 ui/ml
Va rog sa-mi spune-ti parerea dumneavoastra. Sunt grave?
Eu oricum o sa merg si la medic.
Dr.S.Damian
08-10-2006, 14:06
Dar AgHbs, AgHBc si Anti HbC?
Inquizitor
08-10-2006, 15:27
D-nul Doctor,
am si eu aici rezultatele analizei :
AgHBs Pozitiv 2.327/0.053
AgHBe Negativ
Anti HB cor sum Pozitiv
Anti HBs Negativ
Anti HCV Negativ
Anti HD sum Negativ
ce e cu mine ? :)
:confused:
AgHbs, AgHBc si AntihbC, inca nu mi-au fost facute.
Multumesc anticipat.
Dr.S.Damian
13-10-2006, 17:12
locoxx - n-am cum sa-mi dau seama
inquizitor - probabil ca ai hepatita B
Buna seara
Va multumesc pentru raspunsul dat, care mi-a dat sperante.
Am fost totusi si la un medic specilist care a spus ca sunt purtator, dar cum nivelul ADN viral este mic nu necesita tratament dar din cand in cand sa repet trasaminazele.
Va doresc sa aveti o noapti linistite, zile multe fericite si lipsite de griji.
george1234
27-10-2006, 17:41
va salut pe toti si ma bucur de faptul ca nu sunt singur.
Am fost in tara si asa cum obisnuiesc mi-am facut un ecograf si cateva analize la cererea mea.
Nu aveam nici o durere,nici un semn/simptom despre ceva
la ecografie toate organele erau in limite normale cu exceptia ficatului = steatoza hepatica,hepatomegalie difuza,structura omogena,reflectivitate crescuta.
analizele de sange au fost o catastrofa
TGP 96 limite intre 5-42
TGO 38 '' 5-37
ACID URIC 8.10 3.4-7
CREATININA 1.30 0.5-1.2
COLESTEROL267 150-220
LIPIDE TOTALE 922 500-800
TRIGLICERIDE 154 50-150
HDL-COLESTEROL45 >35
LDL-COLESTEROL 181 <150
gLICEMIE 88 70-110
cand am vazut ca-s pe duca, am trecut la un regim sever ,doar apa plata,fructe ,vegetale asociat cu lipantyl 160mg/zi + lagosa dimineata si seara ca hepatoprotector.
noile rezultate mi-au redat increderea in mine dar nu prea cu riscul de a va plictisi
acid uric 6.20
creatinina 1.0
colesterol197
lipide totale 768
trigliceride 135
hdl-colesterol 44
ldl colesterol 125
glicemie 73
si acum bomboana de pe tort TGP 87 deci un pic mai scazute si TGO 44 deci mai ridicate decat 38 la ultima analiza
am intrat pe net si la cate am citit ,cred ca m-am imbolnavit mai tare.
am zis fie ce o fi si am mai facut si analize pt hepatita si am urmatoarea bucurie
anticorpi Anti-HCV(elisa-gen.III) negativ
antigen HBs-elisa pozitiv
beleaua e ca in 48 de ore parasesc europe adica luni dimineata si probabil (100%) era bine sa consult un medic hepatolog sa vad chestia aia cu ADN-ul cum am mai citit pe aici.
Domnule Doctor,daca aveti timp sa-mi cititi randurile,credeti ca e timpul sa-mi caut un loc de veci sau ar mai fi ceva sanse.Am citit de interferon si.......
Poate aveti timp sa dati o parere.Va doresc sanatate si sa nu aveti stress-ul pe care ti-l provoaca rezultatele astea si insomniile mele.Ce e aiurea ca a doua zi cand ma trezesc,stiu ca sunt inca bolnav.
regimul inca il tin ca ,in mintea mea,cred ca pot impiedica deteriorarea ficatului,deci NU la sare,conservanti,prajeli,tocaturi,semipreparate,fast food ,grasimi animale,alcool,cafea.am ramas pe apa plata,struguri,iaurt(nu stiu daca e bine) si legume mexicane din punga.gata ca va plictisesc.Stima!!!
fati o viremie, shi punctie hepatica daca e cazul, daca le ai marite shi esti tanar ai sanse mari de ati aproba dosarul ptr interferon, sansele sa scapi sunt sub 30 % la interferon, deocamndata singurul leac in romania, daca iti ies analizele bune reiese ce esti purtator sanatos de hbs, poti continua viata ta normala, Nu Alcool, in rest esti liber sa mananci ce doresti atat timp cat transminazele ies bine, fale o data la 3 luni
nu e o ciuma, stai linistit putem atinge 85 ani lejer daca avem grija sa nu deranjam acest virus, deci.....viata continua, vaccineazai pe toti din jurul tau, nu e grav ca il ai ci ca il poti da shi la altcineva.....asa ca ial cu tine in mormant, eu asa am sa fac, sper sa reusesc sa ating acea varsta :D
raspunsurile astea au fost ptr George1234
andreea d
27-11-2007, 19:43
vai doamne tata a fost diagnosticat cu hepatita b.....eu sunt in anul 1 la fac...adik am facut vaccinurile alea din clasa a12a si e posibil sa fiu cumva infectata?tare mi-e frik...:-|....adik ce valoare are k am facut vaccin la scoala?sunt imuna?sau le-am facut degeaba?nu am chiulit de la nici un vaccin:-|...help:-|
vai doamne tata a fost diagnosticat cu hepatita b.....eu sunt in anul 1 la fac...adik am facut vaccinurile alea din clasa a12a si e posibil sa fiu cumva infectata?tare mi-e frik...:-|....adik ce valoare are k am facut vaccin la scoala?sunt imuna?sau le-am facut degeaba?nu am chiulit de la nici un vaccin:-|...help:-|
cate vaccinuri ai facut? ai facut si la nastere? daca ai o imunitate buna ai sansa f mari sa nu faci boala adica anticorpii dezvoltati in urma vaccinului sa omoare virusul fara ca tu sa faci boala! ca sa fii sigura fa-ti antigen HBS si anti HBS mi-se pare ca la anti HBS daca iese peste 8 esti imuna pe viata insa nu sunt sigur! cel mai bine fa-ti analizele ca sa fii sigura! am trecut si eu prin asta dupa ce am avut un contact sexual cu o purtatoare insa a 2a zii am inceput sa fac vaccinele 0,1,2 si nu am facut boala! Bafta!
ca sfat pana ajungi la medic si primesti rezultatele analizelor, regim alimentar sever, multe fructe, mananca totul fiert, fara prajeli! Ia niste vitamine nu omite nici o ora de somn! In felul asta iti ajuti imunitatea sa lupte la capacitate maxima cu boala daca doamne fereste ai contactat-o! Tine-ne la curent cu starea ta! Si sa fii optimista ai 90% sanse sa nu ai nimic;)
andreea d
27-11-2007, 20:11
pai nuj la nastere ce am facut...mna..dar stiu k la liceu am facut 3 ...si mi-e tare frik..ma duc vineri sa fac analize...:-ss
eu zic sa stai linistita ca nu ai nimic... fa-ti analizele ca sa fii sigura;)
Inquizitor
08-01-2008, 23:55
Salutare tuturor,
vreau si eu sa shtiu si o opinie deal altora care se pricep in Hepatita,
am facut analize,am fost la medic ,
am Hepatita Cronica B , medicul mia zis ca organele tot Ok,in rest in analize sa uitat si a zis ca nu e alarmant,am observat si eu indicii care nu sunt normali.. adika Fierul e putzin ridicat , apoi AntiDelta Negativ , si cantitatea virala e de 2330 u.i/ml ,mia zis sa fac analizele la cantitatea Transaminazelor lunar timp de 6 luni (in noiembrie indicele transaminazei arata 200+ ,in decembrie era normal,adika in jur de 12 daka nu gresesk)
mia zis ka am circa IO% shansa de al elimina pe an..
mia zis doar sa nu beau Alcool, in rest Efort fizik si Minkaruri nu mia interzis..a zis sa maninc ce vreau :)
din cite shtiu eu probabilitatea de scapa de virus creshte kind corpul are imunitate buna. ce ash putea face ca sami ridic imunitatea ? ce minkaruri speciale miar trebui ? ( minkaruri fierte si multe frukte ? dupa cum cititam mai sus.. sau mai sunt ceva produse specifice?)
Mia mai zis doctorul ca il pot transmite doar prin contactul cu singe.. (sperma e curata) dar saliva ? sau doar daca ginginile sunt bolnave ?
O bere ocazional cum ar fi ? se poate ? ;) adika nu afecteaza.. :)
Merci mult, ashtept de la cineva competent enumerarea produselor recomandate hepatologicilor ca mine
noapte buna.
Salutare tuturor,
vreau si eu sa shtiu si o opinie deal altora care se pricep in Hepatita,
am facut analize,am fost la medic ,
am Hepatita Cronica B , medicul mia zis ca organele tot Ok,in rest in analize sa uitat si a zis ca nu e alarmant,am observat si eu indicii care nu sunt normali.. adika Fierul e putzin ridicat , apoi AntiDelta Negativ , si cantitatea virala e de 2330 u.i/ml ,mia zis sa fac analizele la cantitatea Transaminazelor lunar timp de 6 luni (in noiembrie indicele transaminazei arata 200+ ,in decembrie era normal,adika in jur de 12 daka nu gresesk)
mia zis ka am circa IO% shansa de al elimina pe an..
mia zis doar sa nu beau Alcool, in rest Efort fizik si Minkaruri nu mia interzis..a zis sa maninc ce vreau :)
din cite shtiu eu probabilitatea de scapa de virus creshte kind corpul are imunitate buna. ce ash putea face ca sami ridic imunitatea ? ce minkaruri speciale miar trebui ? ( minkaruri fierte si multe frukte ? dupa cum cititam mai sus.. sau mai sunt ceva produse specifice?)
Mia mai zis doctorul ca il pot transmite doar prin contactul cu singe.. (sperma e curata) dar saliva ? sau doar daca ginginile sunt bolnave ?
O bere ocazional cum ar fi ? se poate ? ;) adika nu afecteaza.. :)
Merci mult, ashtept de la cineva competent enumerarea produselor recomandate hepatologicilor ca mine
noapte buna.
poti sa iei liv52 daca nu ma insel asa i zice pt ficat. din ce mi-a zis doctorita de familie hepatita nu se ia prin saliva, deci prin sarut insa prin contact sexual normal se ia la fel si in sperma exista virusul la cei infectati. Insanatosire grabnica!
Inquizitor
09-01-2008, 13:22
merci,
pai mie doctorul mia zis:
1) cantitatea virusului e mica
2) sperma e curata (adica sa fie sa fac acuma un copil nu devine purtator al virusului)
3) nu am boala/tumoare la ficat, doar ca singele e infectat.
oricum am de facut 6luni analize..
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.