PDA

View Full Version : L-carnitina

Ewan
16-12-2003, 14:47
D-le doctor,
Si in reclamele din reviste,si pe cutia de L-carnitina de la Universal,scrie ca trebuie luate 1-2 pastile /zi(o pastila de 250 mg).Prin articolele din reviste am vazut ca se recomanda 2 grame/zi,mi se pare ca si d-voastra sunteti de aceeasi parere.
Atunci de ce firma Universal recomanda asa putin?E cumva o politica de marketing?:)
Cat ar trebui sa iau?Si daca L-carnitina se asociaza numai cu regimul hipocaloric,isi mai face efectul?
2.Eu am donat sange de 3 ori pana acum.Am auzit ca daca cineva doneaza de mai multe ori,e nevoit sa doneze tot timpul.E adevarat?Daca nu e adevarat,imi poate influenta totusi in sens negativ incercarea mea de a slabi?Si cum?As putea pierde si masa musculara asa?

Dr.S.Damian
21-12-2003, 22:36
1. In privinta suplimentelor nu exista consens general. Sunt tot felul de studii si concluziile difera de la unii la altii. Eu am intalnit cel mai frecvent 2 g/zi. Nu stiu de ce Universal recomanda asa. Daca ar fi “politica de marketing” ar trebui sa indice mai mult, ca sa cumpere lumea cantitati mai mari.
Carnitina oricum isi face efectul (la nivel de metabolism lipidic), insa atunci cand e asociata cu regim si efort, efectul cumulativ devine evident.
2. Nu este adevarat. Daca donezi la perioade suficient de mari, nu e nici o problema (acea cantitate extrasa se reface).