PDA

View Full Version : Ce faceti cu banii?

JohnnyBravo
17-12-2003, 14:00
Chiar asa, sa zicem ca ai niste bani care nu prea iti arde sa ii cheltui...ce faci cu ei? Ii pui in banca? In care? Ii tii la ciorap pentru zile negre? Ii investesti? In ce? Ii dai la altii care au nevoie ? :D

viorel, ai cuvantul :D

JohnnyBravo
17-12-2003, 19:01
rectificare:
toti aveti cuvantul :)

am mai vorbit si cu colegii pe chestia asta....cam toti si-au bagat banii in apartamente si acu platesc rate...ceea ce pe mine nu ma incanta...

tip somatic de afacerist n-am asa ca tot la C.E.C ajung :D Apropos...mai exista? :)

VIOREL67
18-12-2003, 01:04
pai cum vine asta JB..nu imi vine sa ii cheltuiesc?:rolleyes: ..si daca spui ca este vorba de lovele ..precizeaza si suma care este in joc

JohnnyBravo
18-12-2003, 10:28
adica nu-mi vine sa-i cheltui pe chestii de care nu am neaparata nevoie gen masina, electronice (incluzand PC, telefoane)...ma descurc cu ce am.

cati bani am? habar n-am ! pe bune :) Dar nah ia-o la modul general pe cazuri: <5000, <10.000, <50.000, etc :D

colegii pe langa apartament au mai investit in pamant (s-au pus in vanzare ceva parcelutze p-aci pe la marginea timisorii)

M-am gandit la o varianta: iau o garsoniera/ apartament atat cat imi permit sa il cumpar aproape in intregime si il dau mai departe la anu ca oricum cresc preturile aci de parc-am trai in SUA :(

VIOREL67
18-12-2003, 12:54
JB prin perindarile mele pe aici pe colo am stat de vorba si printe altii cu o familie de evrei(sau jidani..asta este un cuvant care deranjeaza pe unii)si am vazut cum isi fac educatia la copii...
cand este mic cere banutul pt. o bomboana..raspun..ia banutul dar maine vrei o ciocolata mare si atunci nu vei avea banii necesari..strange..strange pt. cioc..si cand sa plece sa o achizitioneze..o mana pe umar..ho..maine vrei masinuta..si asa incepe cu motocicleta..masina..casa..la casa el are o vorba..unde vrei sa iti cumperi..nu frate..periferie centru..si uite asa au napadit centrul Bucurestiului...cu oIasul era in perioada interbelica..acum este vorba de Bucuresti:D ..in primul rand casa..o inchiriezi...teren..daca nu ai banii indeajuns..aur..daca chiar esti sarac:D
banca sigura este cea care acorda dobanda cea mai mica..
dar eu sunt pro sa incerci o mica afacere..multe si mici..risc minim;)

JohnnyBravo
18-12-2003, 13:33
s-a notat! merci ;)

sa deskid un e-shop si sa va invit pe fiecare sa va puneti spre vanzare diverse si imi pun si eu comision? :) Apropos...tre sa platesti la stat si pentru asa ceva? treba autorizatii? etc? Mi-e cam rusine sa intreb asta ca nah am facut deja vreo cateva site-uri de e-commerce si ar fi trebuit sa stiu si detalii din astea.....

slick
18-12-2003, 13:41
Nu stiu, dar sunt si eu curios cum sta treaba cu site-urile ecommerce in Romania.....:)

JohnnyBravo
18-12-2003, 14:37
probabil nu se percep alte taxe decat cele din declaratia de venit global...
dar nah...trebuie verificat.

VIOREL67
18-12-2003, 16:47
normal ca se platesc taxe....bey fratilor ..ce trebuie sa stiti voi este ca orice faceti statul taxeaza..si la pro/figurat.
sa trimit marfa cum o trimiti?pe firma sau persoana fizica?
ca invarti sume mici nimeni nu se da la tine..daca ai "preteni"sa fi sigur ca te calca garda

:(

VIOREL67
18-12-2003, 16:50
si in regim de consignatie (banuiesc ca asta vrei) platesti cat nu face...nu poti sa inregistrezi doar comisionul pe nir...si atunci esti mort..de aceea nu mai exista consignati ca au bagat o reglementare de te kk in sus ,jos si mai ales pe tavan:eek:

Simo
30-12-2003, 17:41
Uite baiat care se gandeste serios la viata!!!! Apropo cine stie terenurile de la munte ce valoare mai au? uite si asta este investitie buna iti faci o cabana la munte si o inchiriezi in sezon hm ce zici?

VIOREL67
30-12-2003, 21:54
asta ma batut gandul si chiar la Cheia unde mergea un pret bun in vara..la mare camera se inchiria cu 350.000 vara si la munte 450.000 tot vara..se merita dar iti trebuie om de incredere acolo sa supravegheze ..si la capitolul asta noi romanasi suntem beton:D
(Cheia..15usm2 precum cotele Dunarii in perioada de potop)

Simo
31-12-2003, 02:26
Noi avem ceva teren la Busteni si ne gandim sa facem o cabana acolo nu stiu daca mai merita:(

_G_
31-12-2003, 02:42
depinde despre ce suma e vorba.....una e sa ma gandesc ce fac cu 3 milioane, daca sa incep un miniciclu cu napo sau nu.....si alta e sa ma gandesc ce-as face cu 300.000.000.xxx.xxxx (cu cat mai multe zerouri, mai bine, numa' sa nu fie numai zerouri)

cu e-comerce: din ce-am observat eu a-nceput sa se miste treaba....oamenii comanda tot mai multe de pe net, oferte mai avantajoase, pe viitor se anunta ca si facturile pot fi platite pe net.....deci e de bine....