View Full Version : Probleme cu ochii
Am un prieten caruia doctorul i-a recomandat sa nu faca antrenamente cu greutati f mari pt ca ar putea avea tulburari de vedere. Imi puteti da mai multe detalii in sensul ca poti face miopie sau hipermetropie. Si in sala sunt baieti care zic ca au purtat ochelari dar dupa ce au venit la sala vederea li s-a imbunatatit. Eu ma gandesc asa ca daca au avut spre exemplu miopie si daca ochii sunt afectati spre hipermetropie miopia le-a scazut adik s-a dus spre 0. Va rog sa imi spuneti daca sunteti in cunostinta de care dintre cele doua (miopie/hipermetropie) pot fi afectati cei care ridica greutati la sala. Va multumesc.
Dr.S.Damian
22-10-2006, 17:07
Exista o discutie legata de riscul agravarii miopiei, dar eu consider ca este intr-adevar o problema doar la cei care au o forma grava de miopie (peste 3) si se antreneaza cu greutati mari.
In cazul acesta ce exercitii trebuie facute cu greutati mai moderate? Exista medicamente care pot proteja ochii de miopie chiar daca continui cu greutati mari?
alinutza
08-11-2006, 01:35
chiar am si eu un prieten la sala si doctorul i-a spus ca i s-a agravat miopia din cauza ridicarii de greutati.Nu vrea sa asculte si face in continuare sala, dar zice ca simte ca vederea este un pic mai slaba.Va spun mai multe dupa ce va merge la doctor pt a-i schimba ochelarii.
overseas
10-11-2006, 18:59
Eu am miopie peste -3 si merg la sala de 2x saptamana. Lucrez cu greutati intre 20% - 70% din greutatea mea, in functie de grupa musculara, dar si cu 100% (si peste) pentru picioare. Nu am sesizat efecte negative clare asupra miopiei, eu stagnez de ani buni. Greutate mare inseamna sa nu poti face decat 1-3 repetari singur, corect. Daca lucrezi cu greutati cu care poti face 8repetari, alea nu sunt mari. Din cate stiu, miopia + antrenament sunt o problema din cauza presiunii intracraniene care poate duce la dezlipire de retina (Doamne fereste). Dar greutatile medii nu ar trebui sa produca asa ceva. Oricum, trebuie evitate exercitiile cu capul in jos (impins declinat de ex.). Sunt alti factori care maresc dipotriile (munca la birou, calculator), nu cred ca prietenul tau are probleme de la sala.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.