PDA

View Full Version : Proteinele si creatina pot cauza probleme de sanatate?

EugenTudose
22-10-2006, 11:21
Am inceput sa trag de fiare impreuna cu un prieten acum vreo 4-5 luni. Multi ne-au recomandat proteine si creatina pt inceput si in mare am luat amandoi cam aceleasi suplimente de la inceput. Problema a aparut sapt trecuta cand el si-a facut o ecografie pt ca avea dureri in zona stomacului. Spre fericirea lui nu a avut pb la stomac dar medicul i-a gasit pietre la rinichi si "nisip"!?! . Plus ca ia spus ca sunt sanse f mari ca sa le fi facut de la creatina si proteine si i-a interzis sa mai ia. Acum intrebarea e daca eu ar trebui sa-mi fac griji? Am vorbit cu diversi baieti din sala si ei zic ca iau proteine si creatina de cand se stiu(ani de zile) si nu au nimic. Plus ca niciunul din noi nu a luat peste dozele care sunt recomandate pe cutiile cu suplimente.

Dr.S.Damian
22-10-2006, 17:03
Folosite in limitele necesarului, ambele suplimente sunt inofensive.
Citeste capitolul dedicat suplimentelor nutritive din cartea mea Superfit (www.superfit.ro)

overseas
24-10-2006, 11:20
Pietre la rinichi se fac din cateva surse: oxalati (de ex. cartofi), urati (carne), calciu in exces si inca 1-2 surse. Nu cred ca proteinele contin vreuna din surse. Un medic care interzice proteinele fara sa citeasca eticheta e doar un vraci !

Dr.S.Damian
25-10-2006, 22:33
Spre rusinea lor, exista destui medici care baga in aceeasi oala proteinele si steroizii.

pufu
28-10-2006, 21:12
nu cumva le aveai dinainte pietrele?eu m-am operat de pietre la rinichi si doctorul mi-a zis ca nu sunt de la suplimente!