PDA

View Full Version : fara importanta

Ewan
20-12-2003, 14:59
D-le doctor,
Imi permit sa va deranjez cu 2 intrebari cam lipsite de importanta,dar care ar fi poate si pe buzele altora.
1.Dimineata,la fel ca multe alte persoane,nu prea am pofta de mancare vreo 2 ore.Ce sa fac?Sa profit de asta si sa mananc cat mai putin,sau sa mananc cand mi-e foame?
Aceeasi intrebare pentru orele de masa , mananc de 5-6 ori pe zi.Eu sunt cam pe drumuri si nu gasesc prin magazine mancare dietetica.
2.Supele,borsurile,sunt bune pentru slabit?Cate calorii are aproximativ o supa de legume?Am gasit intr-o revista(nu din domeniul sportiv)niste cure de slabire in care se recomana astfel de mancare,de asta va intreb.
Si...v-am scris pe postul "suplimente nutritive" o noua scrisoare acu aproape 2 saptamani,a ajuns la dumneavoastra,sau am uitat sa dau submit?:))

Dr.S.Damian
21-12-2003, 22:54
1. Masa de dimineata este foarte importanta, dupa aprecierea multor medici, cea mai importanta masa (iar daca esti intr-o cura de slabire, cu atat mai mult).
Deprinderea de a manca dimineata se educa. Observa ce iti face placere sa manaci dimineata si ce nu. Cei mai multi oameni prefera ceva dulce sau oricum cu multi carbohidrati. Poti manaca asa ceva, iar pe la 10 completezi cu o masa mai bogata in proteine.
2. Sunt bune, cu conditia sa nu pui prea mult ulei.
Greu de apreciat cate calorii au, fiindca difera mult continutul. 2-300 kcal probabil. Exista multe regiumuri care se bazeaza pe asa ceva, fiindc pana la urma vorbim de apa cu ceva legume...
Nu stiu ce s-a intamplat cu mesajul tau. Eu raspund la toate intrebarile.