PDA

View Full Version : probleme cu spatele si culturismul

ioanna
18-11-2006, 20:20
Ceau, Serbane. N-am mai scris de mult pe forum, ce-i drept, insa acum chiar am nevoie de ajutorul tau. Te rog mult de tot sa-mi spui ce exercitii de culturism pentru picioare si spate sunt indicate pt o persoana care are probleme cu o vertebra a coloanei ce s-a tocit si apasa pe un nerv. Mentionez ca aceasta pers practica culturismul de ani de zile si din cauza greutatilor foarte mari si evident a exercitiilor executate incorect, acum are probleme cu spatele si nu mai are voie sa faca antrenament cu greutati mari. Te-as ruga mult de tot sa-mi spui. Mersi tare mult!

Dr.S.Damian
18-11-2006, 21:38
Buna Ioanna,

Ma bucur ca ai mai trecut pe aici :)
Problema trebuie tratata cu seriozitate. Imi dai prea putine date ca sa trag o concluzie. L-a vazut un neurochirurg? E posibil sa ii contraindice complet exercitiile cu greutati.

In principiu, atunci cand vine vorba de lombosciatica ar trebuie evitate exercitiile de forta. Daca nu e foarte grav ar putea sa lucreze flexii si extensii la aparat (pentru picioare) si tractiuni si ramat la helcometru (pentru spate).

ioanna
26-11-2006, 10:55
Ms fain. Am inteles ca la o miscare mai brusca de rotire a trunchiului, i se deplaseaza o vertebra...Nici eu nu stiu prea multe detalii, insa ce i-ai recomandat tu i s-a recomandat si de catre ceilalti doctori. Crezi ca la presa din stand mai are voie sa faca? Am inteles ca atata timp cat are spatele drept si nu preseaza nici o greutate asupra coloanei, nu e o problema. Multumesc din nou.

Dr.S.Damian
29-11-2006, 16:56
Teoretic, presa nu ar fi o problema, dar totusi sa nu lucreze cu greutati prea mari.