PDA

View Full Version : dureri de stomac

Unregistered
22-12-2003, 15:20
Ca sa cresti in masa musculara este absolut necesar sa mananci mult.Pana nu de mult asta faceam.Mancam de 4-5 ori pe zi mancare "traditionala" si de 2 ori pe zi luam suplimente nutritive.
Stomacul nu era insa prea "fericit" ma simteam desori balonat si ma durea stomacul (nu era o durere puternica insa era suparatoare).Imi era sete permanent in a doua jumatate a zile(probabil de la suplimentele bogate in carbohidrati pe care le foloseam).Beam apa in prostie ma trezeam si noaptea sa beau.
treptat durerile de stomac s-au accentuat.Acum nu mai folosesc suplimente si mananc mult mai putin.Ma mai daore stomacul din cand in cand(in special cand beau multa apa sau cand manac lucruri mai putin sanantoase:pizza,sau alte chestii de la fast food)
Care sa fi fost cauza acelor dureri? Sa fi fost de vina suplimentele?Sincer sa fiu am mai folosit acest tip de suplimente si mai de mult si nu am avut probleme.Sau pote era de vina felul in care mancam?De multe ori mancam in graba ,beam apa imediat inainte si dupa masa si in general mancam foarte mult in a doua parte a zilei(nu stiu daca organiamul avea timp sa digere atatea alimente).Ce ar trebui sa fac ca sa pot manca destul si sa nu mai am probleme cu stomacul?
Problema este ca am slabit mult (4kg) si vreau sa folosesc din nou suplimente pt a reveni la forma de alta data.Parintii sunt fermi convinsi ca vinovate de dureri sint doar suplimentele.Ce sa fac ?

Dr.S.Damian
03-01-2004, 12:21
Asa cum bine ai intutit si tu, cauza problemelor tale digestive consta atat in excesul alimentar, cat si in modul incorect de alimentare.
Nu stiu ce tip de suplimente ai folosit, insa exista si posibilitatea unei intolerante la un anumit brand (si aici iti dau sfatul sa experimentezi pana gasesti suplimentul care ti se potriveste). In alta ordine de idei, trebuie sa adaptezi aportul caloric si de nutrienti la necesitati. Daca organismul tau nu are nevoie de acesti nutrienti se va “revolta” fiindca il supui la un efort de digestie suplimentar.
Fiindca vrei sa incepi iar sa iei suplimente te sfatuiesc sa le introduci treptat in regimul tau alimentar pe parcursul a 2-3 saptamani, astfel incat organismul sa aiba timp sa-si faca “reglajele” necesare.
Cand vei ajunge la dozele recomandate pentru greutatea ta, asociaza la nevoie un complex de enzime (cum ar fi Triferment, Mezym, Digestal, Festal), insa nu-ti face un obicei in a lua constant.
Acorda o atentie mai mare obiceiurilor alimentare, adica masa sa fie masa, cu ritualurile necesare, nu in fuga si pe nemestecate. Apa bea doar dupa masa si atunci doar 1-1-2 pahare.

Poate te inregistrezi.