PDA

View Full Version : inaltimea

andrey
22-12-2003, 23:16
Am citit intrebarea lui Arnold si am constatat ca am aceeasi problema.Am 18 ani si nu am mai crescut de un an ;de la 15 ani am crescut cate putin pe cand colegii mei cresteau vazand cu ochii.
Acum vanez pantofii cu toc prin oras si mai am acum o obsesie,un prieten mi-a spus ca sunt anumite exercitii pentru a creste in inaltime;pe langa baschet ,volei...,mersul pe bicicleta cu scaunul foarte sus astfel incat sa ating pedala numai cu varful piciorului si prin suspendarea la inaltime cu ajutorul unor centuri legate de antebrat iar in picioare trebuie purtati niste papuci cu greutati.
Ce stiti despre aceste centuri pentru antebrat ,sau pentru picioare?exista pe piata asa ceva?

Dr.S.Damian
22-12-2003, 23:40
Nu stiu sa existe asa ceva la noi si in general ma indoiesc ca ar avea vreun efect. Ce inaltime ai?

andrey
23-12-2003, 00:34
am 1,69 iar tatal meu are 1,76 si mama1,65 .Este adevarat ca procesul de crestere dureaza (bineinteles ,nu in toate cazurile )pana la varsta de 22 de ani?
Exista exercitii de extensie care sa incurajeze acest proces?

Dr.S.Damian
23-12-2003, 15:56
Mai ai sanse sa cresti cativa centimetri. Unii oameni cresc si pana la 25 de ani, altii se opresc mai devreme de 18 ani. Greu de stabilit pe ce criterii se intampla asta.
Exercitiile de intindere pot avea un oarecare efect, dar eu nu sunt foarte convins de eficienta lor.

andrey
23-12-2003, 23:16
multumesc pentru incurajare si va intreb totusi ce exercitii pot sa fac :tractiuni...etc??

Dr.S.Damian
26-12-2003, 18:15
Tractiuni, ridicari de picioare la spalier sau la bara... ceva in genul asta. Totusi nu te baza prea tare pe ele.