PDA

View Full Version : Alex1987

despre sala
08-12-2006, 16:01
buna ziua am si eu cateva nelamuriri ... am 19 ani 1.95 85kg si am facut pana acum sport rugby inot si in ultimu timp culturism am o structura buna pt performanta dar am auzit multe lucruri in ultimu timp care m-au facut sa ma gandesc daca merita sau nu sa faci sport pt o relativa stare de sanatate. am inteles ca multi sportivi de performanta au probleme cu inima mai tarziu asta in cazul sporturilor aerobe . iar la culturism din cauza consumului de carne si de proteina excesiv pot aparea probleme la ficat, rinichi , acidu ureic crescut . sincer imi place sala si mananc sanatos (fara prajeli, saorme ..etc ) salate multe fructe. care este adevarul pana la urma . Ajuta sportul la mentinerea sanatatii sau din contra pe termen lung degradeaza (dar este oricum mai bine asa decat obezi, diabetici ..)? pentru longevitate si o sanatate de fier, care ar fi solutia? sa trec pe regim vegetarian ? sau e bine sa faci din toate cate putin si putin cardio si putina sala ? se poate practica culturismul find vegetarian?

Dr.S.Damian
10-12-2006, 21:33
Sportul de performanta este insotit de anumite riscuri, fiindca este totusi o suprasolicitare a organismului.
Eu iti recomand sa faci sport de intretinere, fara sa treci pe regim vegetarian.
Din punctul meu de vedere nu poti sa faci culturism in adevaratul sens al cuvantului fiind vegetarian.