PDA

View Full Version : cum dau jos burta ?

Unregistered
26-12-2003, 00:21
cred ca ar fi bine sa imi fac si o "descriere" inainte de toate.
am 19 ani, 1.80m, 70kg. Trag de fiare de 10 luni, timp in care am pus ceva masa musculara pe mine.
Cand incordez muschii abdominali se vad bine reliefate "patratelele". Daca ma uit in oglinda, din profil, si incordez abdominalii, sunt la acelasi nivel cu pectoralii (sper ca ati inteles ce vreau sa spun). Dar cand stau relaxat, m. abdominali "ies in fata", si lasa impresia de burta.
Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face ca sa reduc perimetrul taliei (sa scap de burtica). Acum am 77cm la abdominali si ~81 in talie.
De fapt totul pleaca de la partea de jos a abdominalilor (inferioara presupun ca se numeste) care este cea m. mare.

Dr.S.Damian
27-12-2003, 13:46
Inteleg ca nu ai strat adipos pe abdomen, deci problema ta este de tonus muscular.
Iti recomand doua lucruri:
1. controleaza-ti permanent tonusul musculaturii abdominale. Cu alte cuvinte ai grija sa nu stai mult timp cu “burta” relaxata”. Cand iti aduci aminte contracti usor muschii abdominali si stai cu coloana dreapta (deci o pozitie mai “militaroasa”). In felul acesta iti vei creste tonusul musculaturii abdominale.
2. Lucreaza partea inferioara a dreptului abdominal prin ridicarea picioarelor la 90 grade din atarnat la bara/spalier si ridicarea picioarelor la 45 din culcat. Poti sa mai lucrezi si urmatorul exercitiu: intins pe spate, pui mainile pe podea sub fese si ridici picioarele la 90 grade. In aceasta pozitie, prin contractia abdominalilor ridici varful picioarelor spre tavan. Miscarile sa fie lente. Lucreaza de asemenea si oblicii.

Inregistreaza-te.