PDA

View Full Version : hernie

mircea
29-12-2003, 18:03
dle doctor sunt un fost culturist care din pacate a trebuit sa renunte la ce ia placut cel mai mult in viata:sportul.In urma cu doi ani am inceput sa am dureri foarte mari sub abdomen in partea stanga.dupa cum am banuit a fost vorba de hernie, iar mai tarziu doctorul mi-a confirmat teama.Am sperat ca, odata cu trecerea timpului se va rezolva,dar se pare ca m-am inselat.Cu toate ca nu mai am dureri ca la inceput,totusi ele sunt prezente in mai mult sau mai putin de fiecare data cand depun un efort mai mare.As dori foarte mult sa incep antrenamentele dar ...nu stiu ce efect vor avea asupra mea.Voi mai putea sa fac sport?

Dr.S.Damian
04-01-2004, 19:36
In mod normal, dupa cateva luni de la operatia de hernie poti sa reiei treptat antrenamentele.
Depinde foarte mult cat de intense sunt durerile. Daca sunt mari, ar trebui sa mergi din nou la chirurg (ar putea fi vorba despre niste aderente). Daca sunt suportabile, atunci cel mai probabil ca se vor reduce cu timpul, mai ales daca faci sport.

fdd
14-01-2004, 17:31
apropo de hernie,la eforturile intense de orice fel se poate feca hernie?
la ce exercitii trebuie sa purtam centura?
centura trebuie purtata obligatoriu?

Dr.S.Damian
17-01-2004, 09:47
Noi vorbeam aici de hernia abdominala.
Centura previne aparitia herniei de disc (la coloana).
Daca lucrezi incorect si cu greutati mari, riscul unei hernii discale este destul de mare, de aceea trebuie sa porti centura la exercitiile solicitante. Nu trebuie purtata tot timpul. Intre serii o dai jos sau o slabesti.