PDA

View Full Version : hemoroizi

getbig
30-12-2003, 11:53
Salut! Ma numesc Papp Laszlo.Am 32 de ani ,si practic culturismul de 12 ani.In acest an am hotarit sa incerc powerliftingul.Dupa un timp,am inceput sa am probleme de hemoroizi,mult mai sigur ca de la efort.Nu era inca grav,si dupa ce am folosit Hemorzon[supozitoare si unguent] simptomele au trecut.Dar mi-e frica sa ma fortez si nu prea am curajul sa trag la antrenamente.Sa renunt la powerlifting definitiv sau pot sa mai fac?Daca puteti sa-mi dati niste sfaturi cum sa fac antrenementele in viitor? Papp Laszlo

Dr.S.Damian
04-01-2004, 20:06
Da, sfatul meu este sa renunti la powerlifting. Chiar daca nu a fost el 100% cauza hemoroizilor, in mod sigur este un factor agravant.
Continua cu Hemorzonul, atat unguent, cat si supozitoare la care asociaza Detralex si Vitamina A. Ai grija sa nu suferi de constipatie (mananca alimente cu fibre – cereale, leguminoase) si bea cel putin 2 litri de lichide pe zi.
Antrenamentele poti sa le continui insa foloseste greutati medii. Sau o alta varianta mai buna este sa treci la un alt sport care nu creste presiunea intraabdominala.