PDA

View Full Version : Nu mai inteleg

Andrada
08-01-2007, 14:58
Bun regasit...in urma cu aproximativ un an v-am scris despre o problema ce am avut la genunchi..mi-au pus diagnostic..tendinita..mi s-a recomandat fizioterapie si inot..toate bune si frumoase..a trecut..in urma cu 2 saptamani..odata cu racirea timpului si cresterea umiditatii din aer aici la Roma, genunchiul a inceput sa se inflameze din nou, coborand si spre tibie. E rosu si fierbinte si uneori simt ca mi se incalzeste puternic si laba piciorului. Este o diferenta vizibila fara de celalalt genunchi, rotula pare ca a coborat la genunchiul infalamat. Ce imi recomandati sa fac? Eu ma gandeam sa refac rezonanta magnetica...a trecut un an de cand am facut-o pe cealalta.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea spune cate ceva despre ce ar putea fi la genunchi si pasii pe care ar trebui sa ii urmez. Mentionez ca fiind in strainatate nimeni nu iti spune ce sa faci ci incearca sa te plimbe pe la cat mai multi doctori si analize pentru a cheltui cat mai mult.

Din tara mi s-a recomandat sa iau cate 2 aulin a 100 mg pe zi pentru a preveni o eventuala infectie a lichidului sinovial. E corect?

Va multumesc

Andrada
12-01-2007, 16:47
Am refacut rezonanta intre timp..la prima citire se pare ca ligamentele incrucisate sunt distruse...rezultatul precis il am peste o saptamana....cum se poate rezolva o astfel de problema si cat timp dureaza recuperarea??
Va multumesc anticipat in asteptarea unui raspuns

Andrada
22-01-2007, 20:31
si acum rezultatul rezonantei
ligamentele incrucisate integre
absenta semnificativa a lichidului intra articular
rotula normala
alte chesti...normale
in schimb

fenomene degenerative tip "meniscosi" la nivelul cornului posterior al meniscului medial
o alta chestie..o scriu in italiana sa nu gresesc cu traducerea
"sfumata area di edema intraspongioso si rileva a carico del condilo femorale laterale in sede medio-laterale"
"rotula normo-levellata ed in asse della troclea femorale ai gradi di flessione del ginocchio utilizzati per l'esame"

concluzia?? totul pare normal si totusi ceva nu e bine
ma puteti ajuta cu o traducere in limba uneia neobisnuite cu toti termenii astia medicali?
multumesc mult

oricum voi merge si la medic dar mai dureaza

Dr.S.Damian
24-01-2007, 20:09
Este o problema care ma depaseste. Scrie doctorului care are acest site www.medicinasportiva.ro