PDA

View Full Version : SuperSeturi

andrei
31-12-2003, 19:50
Stimate dle doctor,
As dori sa ma lamuriti cu catava lucruri in ceea ce priveste antrenamentul.
Bicespsul si tricecepsul le lucrez in doua antrenamente separate, dupa metoda clasica, fara superseturi si seturi compuse.
De ceva timp circumferinta mea este constanta, adica pot spune ca am ajuns intr-un punct mort, adica nu mai cresc in aceiasi progresie ca la inceput.
Intr-un articol de pe site am citit ca in acest caz trebuie utilizate superseturile. Poate am inteles eu gresit si in continuare va pun niste intrebari:
1) Superseturile BICEPS-TRICEPS ajuta la cresterea masei musculare a bratului??? Sau incerc in continuare metoda clasica pentru crestere???
2) Dar repetarile lente? Ajuta la crestere???
3) Imi recomandati superseturile stiind ca practic culturismul doar de 7 luni???
Va multumesc si sper sa imi raspundeti in curand!

Dr.S.Damian
07-01-2004, 19:07
1. Superseturile sunt tehnici de intensitate care daca sunt folosite la momentul potrivit stimuleaza dezvoltarea musculara. Poate ca in cazul tau este timpul sa le le introduci in cadrul antrenamentului.
2. Oricum miscarile din culturism sunt lente, dar probabil ca tu te referi la cele foarte lente, ceea ce aduce a antrenament izometric. Din cate am citit eu nu ar fi o optiune pentru ca limiteaza greutatea folosita.
3. Sigur, poti sa folosesti.

VIOREL67
07-01-2004, 23:09
DOCTORE!am citit despre repetarile lente sau mai bine spus foarte lente (gen 30 ridicare-30 coborare)si din cate am experimentat intradevar il simt rupt de satisfatia noastra sadomasochista:D dar de ce se spune ca numai repetarile cu greutati f. mari il stimuleaza pe zbarcit din moment ce la rep. lente intra absolut toate fibrele in lucru..(mai ales alea mentale..stau ca tranvaiul si nr. si ma apuca tremuratul cand abia ridic sau cobor)?

Dr.S.Damian
08-01-2004, 19:03
Intrebarea e buna, numai ca nu stiu raspunsul... Am citit undeva explicatia fiziologica, dar nu imi aduc aminte. O sa caut.