PDA

View Full Version : Lupta cu stratul adipos

freelander_2006
14-01-2007, 01:34
In primul rand as vrea sa ma prezint pe scurt.Am 29 de ani,1.78m,in jur de 77kg.Ca orice tanar din "epoca moderna" cea care ne ofera foarte multe tentatii nu prea benefice organismului ,pot spune ca am gustat si eu din toate cate putin.Pe la 22 de ani ,datorita vietii cat de cat dezordonate pe care o duceam din p.d.v. nutritional,am inceput sa ma ingras si din adolescentul suplu ,am inceput sa iau proportii,cu care ,spre rusinea mea,ma mandream la acea vreme,pt ca in viziunea mea"ma faceau sa arat mai barbat".In doi ani de zile stratul adipos era la el acasa si nu mai incapeam in haine(de la 72 kg ajunsesem aproape de 83).Dupa alti doi ani,mi-a mai venit mintea la cap si am realizat ca nu asta e calea sprea o viata sanatoasa si fericita si am inceput sa-mi pun probleme.Atunci a inceput lupta mea cu stratul adipos si lupta cu propriul organism care se incapataneaza si azi sa nu ma asculte.In toti acesti ani am suferit diverse transformari:Am mers imediat la sala,am inceput sa "trag de fiare",m-am lasat de fumat(de mai bine de 5 ani),de un an de zile nu mai beau alcool deloc;acum am acasa haltere ajustabile,bicicleta statica,bicicleta de exterior.Folosesc toate acestea prin rotatie aproape zilnic,mananc mancarea in special fiarta,la gratar,iubesc fructele,legumele,lactatele si urasc din tot sufletul bucataria romaneasca plina de grasimi(sarmale ,parjoale,etc),imi place sa cred ca mananc doar alimenta sanatoase si regasesc zilnic in alimentatia mea tot ce ati prezentat pe site ca fiind benefice.Cu toate acestea....surpriza:nu obtin rezultatele dorite;am reusit sa slabesc dar pe abdomenul meu inca persista tesutul adipos.Acum insa vrea sa subliniez ca ,spre rusinea mea,realizez ca am facut o greseala fatala:am mancat sanatos,dar fiind pe deplin neinformat asupra nutritiei ,din dorinta de a scapa de grasimi,am avut tendinta si aproape ca am reusit sa ma infometez si astfel sa-mi dereglez metabolismul.Acum doua zile mi-am zis ca trebuie sa ma documentez si asupra nutritiei ,asa am gasit site-ul dumneavoastra si am realizat cat de mult am gresit.Asadar am inceput sa mananc normal,cu 3 mese principale pe zi,2-3 gustari intre ele,si incerc sa va urmez sfaturile cu privire la categoriile de alimente necesare.Din pacate nu stiu exact daca totusi nu exagerez cu cantitatile(nu sunt genul care cantareste portiile ci doar estimez din ochi).Orice sfat ar fi binevenit.Multumesc din suflet.

freelander_2006
18-01-2007, 17:03
g u n s f o r t o

thedark
20-01-2007, 12:41
nu trebuie sa iti faci asa de multe griji in privinta alimentatiei, numai ca sunt unele alimente pe care ar trebui sa le eviti, nu sa renunti definitiv la ele, pentru ca organismul poate reactiona ciudat, dar macar sa nu le mai incluzi in meniul zilnic: painea alba, grasimi animale, dulciuri, sucuri, smantana, si sa dai organismului cat mai multe fibre vegetale.

freelander_2006
25-01-2007, 17:15
Au trecut deja aproape 2 saptamani de cand am gasit acest site si am inceput sa urmez sfaturile gasite aici.Am in fiecare seara rezervata o ora de exercitii fizice(o zi body building,una bicicleta-stationara in perioada asta).Cat despre alimentatie ,nu mai ratez nici un mic dejun ,mananc pranzul si cina de regula la aceleasi ore si gustari usoare intre .Pot spune ca deja am inceput sa vad rezultate(nu cantarindu-ma),corpul incepe sa-si modifice forma,am alt tonus,rezistenta mai mare la efort.Cat despre alimentatie ,incerc sa combin proteine cu carbohidrati, nu beau ,nu fumez,nu beau sucuri.
Inca mai am unele semne de intrebare la capitolul alimentatie:consum cam la fiecare masa lactate,branzeturi,carne alba la gratar sau fiarta,fructe.inca nu stiu daca nu fac abuz de unele din ele si nu stiu exact cum ar fi ideal de combinat,sa nu mai vb de cantitati.
Multumesc pt sfat si altele ar fi binevenite!

freelander_2006
25-01-2007, 18:05
Multumesc frumos pt sfaturi,totusi parca nu cred ca nu tre' sa dau importanta alimentatiei.Dupa cum am citit pe aici ,chiar aia e impotanta.De aprape doua saptamani de cand am postat primul mesaj aici,am inceput sa ma interesez mai mult despre asta,am 3 mese principale pe zi,plus 2-3 gustari intre ele,consum carne slaba fiarta sau la gratar,paine neagra(ca smoala),branzeturi,lactate,fructe,legume ,insa parca mai am dubii ca nu stiu exact cantitatile ce ar trebui consumate la o masa si combinatia ideala dintre ele.In rest ,cred ca fac progrese,cel putin in definire musculara(despre stratul adipos o sa ma pronunt dupa ceva mai mult timp).
Orice sfat e binevenit,multumesc!