PDA

View Full Version : Help, am 20 kg de dat jos

Mica Vrajitoare
02-01-2004, 16:41
Oameni buni , stimate domnule doctor,

Help !

Trebuie sa dau jos vreo 20 kg in urmatoarele 4-5 luni . E un termen ales de mine , daca se poate mai repede mai bine.

Aceste 20 kg sunt reale nu sunt inventate , si sunt repartizate uniform.

Cu regimul stiu cum sa fac , e cel bazat pe alimentatia disociata care la mine a dat rezultate anterior.

Problema e ca nu am mai facut sport de citiva ani buni (deh, ma ocup de afaceri ) am un metabolim ardelenesc (adica mai "lenes")si fumez.

Intrebare 1.

Cum sa dozez efortul pentru urmatoarele 4-5 luni astfel incit sa depasesc asa numitele praguri care intervin in regimurile de lunga durata ?

Intrebarea 2.
Am facut gimnastica aerobica acum vreo mie de ani . Acum , daca ma apuc de aerobic e necesar sa adaug si altceva ? Daca da, cum as putea sa procedez ?

Multumiri anticipate pentru ca e o zona total necunoscuta pentru mine.

MV.

Dr.S.Damian
07-01-2004, 20:35
De la cat la cat vrei sa slabesti?
Regimul disociat nu e o idee prea grozava.
1. Efortul trebuie dozat in “portii” egale, respectiv cel putin 3 sedinte de efort aerob pe saptamana a cate 45-60 minute. In plus, orice modalitate de a face miscare este bine venita (mergi pe jos, urca scarile, bate covoare etc)
2. Ar fi bine sa faci si exercitii cu greutati, dar nu este absolut necesar. Sau pe langa alergare sau gimnastica aerobica ai putea sa mergi la inot. De asemenea masajul si sauna sunt de ajutor. Poti sa recurgi si la suplimente.

VIOREL67
08-01-2004, 08:37
mica vrajitoare..poc...si se rezolva:D
regim disociat..hmmmmm..dai repede si pui si mai repede....dar ceva mai mult...
cumpara un cantar mic pt. alimente..i-ati tabelul cu alimente de pe aici...,alearga putin dar cu sarg...sa simti..suplimentare cu l-carnitine,efe
:D (sa ai tensiunea buna)mai lasa tigarile ca sunt pericol social(ia exemplu de la mine..fumam 1 pachet si am ajuns la 2 pe zi..pachete)oricum putin afecteaza fumatul efortul anaerob..dar pt. aerobic..naspa..
si la treaba...dar singura chestie este sa vrei