View Full Version : Problema de crestere in masa musculara
pascaladrian
03-02-2007, 23:55
am 24 ani,65kg,nu fumez,consum alcool rareori,fac antrenamente de culturism cam de 2 ori pe saptamana,mananc echilibrat,dese ori si deajuns de mult dar problema e ca degeaba mananc si fac sport,masa musculara creste cam greu,din ce cauza oare..si mai am o problema:am deseori dureri in zona inimii si ma simt rau(dureri de cap,ameteli);Datimi va rog un sfat in privinta asata,o indrumare dietetica si sportiva,va multumesc!
Dr.S.Damian
04-02-2007, 17:01
Trebuie sa dai tu mai multe detalii in legatura cu alimentatia ta, programul de antrenament, suplimente...
pascaladrian
04-02-2007, 17:46
Pai alimentatia mea este cred eu destul de echilibrata,se bazeaza mai mult pe lactate,legume<catofi,ceapa,usturoi,ardei grasi,etc>,ciorbe,mai ras carne<o data pe zi>,nu sunt fumator,am fumat in trecut<am un an decand m-am lasat,fumasem de vreo 10 ani>,mai beau cate1-2 chiar 3 pahare cu vin rosu,cate o bere cand si cand dar mai exagerez cate odata un wisky dar asta mai rar chiar foarte rar,la aniversari sau in unele momente mai speciale.Antrenamente la sala<culturism>incep sa fac pe la inceputul primaverii si dupa aproximativ3luni nu mai merg la sala.La sala nu merg decat 3ori pe sapt.Restul timpului antrenamente de intretinere acaasa cam 1-2ori pe sapt.Suplimente iau doar cand fac sala si anume`un baton proteic dupa antrenament`deoarece am luat GigantProMas de la ProNutrition si nu ma simteam prea bine,seara inainte de culcare aveam dureri de cap si ceva palpitatii la inima,nu stiu ce inseamna acest fenomen poate i-mi dati un rasuns.Apropo am o viata in care se incadreaza si stresul f.mult dar mai gasesc si momente de relaxare.Ca atat,in mare despre mine,poate aveti si pt.mine un sfat dintre cele mai bune in legatura cu problema masei musculare si despre o buna alimentatie<sincer chiar ma intereseaza si nu neaparat masa musculara,in special ma inter.sanatatea corpului meu>Va multumescanticipat!
pascaladrian
04-02-2007, 18:05
Dupa cum va spuneam,am cate odata niste palpitatii la inima,in special dupa o zi sau doua dupa ce fac antrenament si nu iau nici un fel de supliment cu toate ca dupa cum v-am spus alimentatia mea este detul de echilibrata,mananc de 3ori pe zi destul de mult,consum des ciaiuri<tei,menta,ceai verde,etc>,sala nu mai fac de vreo 6luni dar imi continui antrenamentele de mentinere acasa<flotari,tractiuni.genoflexiuni,abdominale,etc>,fac miscare zilnic,viata mea este intr-o continua miscare dar tot in acelasi timp si in stres<dese ori> dar i-mi mai fac timp si pt.relax.Suplimente nu iai decat cand merg la sala<batoane proteice-Redis>,acum un an am luat timp de o luna GigantProMass de la ProNutrition si ma simteam cam rau<dureri de cap,ameteli,palpitatii>in special seara inainte de culcare,de ce oare...totusi foloseam dozajul corect dupa instructiuni...Poate i-mi dati si mie un sfat..o indrumare spre o alimentatie corecta si sanatoasa totodata,un supliment necesar organusmului meu si cat mai de calitate...si ceva sfaturi dintre cele mai bune!Va multumesc!
Eminem4ever
05-02-2007, 14:22
e prea putin de 2 ori pe saptamana, nici nu ai cand sa lucrezi grupele principale: piept / picioare / spate.
Iti recomand minim 4 zile / sapt. Ideal e de 5, acum vezi cum vrei tu.
Luni: spate
Marti: picioare
Miercuri: piept
Joi: brate
Vineri: pauza
Sambata: umeri + trapez
pascaladrian
05-02-2007, 15:25
Dupa cum va spuneam am 24ani,1,78m,65kg si nu prea sunt multumit de greutatea mea cu toate ca,constructia musculara si formatul e ok deoarece am inceput sa fac sport de la varsta de 15-16ani(flotari,tractiuni,etc),am facut si putin handball,fotbl,pe la varsta de 18-19 ani am inceput sa fac antrenamente pe la sala.Antrenamentele mele la sala consta in trei luni de sala intr-un an(3-4 zile de antrenamente pe saptamana)dupa care 9luni antrenamentul meu se rezuma la1 sau 2de antrenamente saptamanal,in casa,fac aceste antrenamente pt.intretinere cat de cat si sunt sigur ca e un lucru bun si pt.sanatatea mea.Nu fumez,m-am lasat de un an,inainte de a ma lasa fumasem 10ani,acool nu prea consum decat pe la aniversari sau ocazii(2-3 pahare de vin rosu),o bere o data la o luna sau doua,cate o data exacerez cu wisky-ul dar f.rar sa zicem o data la 2luni.Alimentatia mea cred eu ca este destul de echilibrata,manac de 3 ori pe zi destul de consistent.Alimentatia mea se bazeaza mai mult pe lactate dupa care urmeaza bineinteles si legume(cartofi,ceapa,usturoi,salate,ardei grasi),oua(1-2 la 2 zile),carne de pui(mai rar),carne de vita(o data pe sapt) si apropo de sare,cred ca folosesc cam multa sare in mancaruri dar nu exagerat,dulciuri(ciocolata),beau des ceaiuri(tei,menta,ceai verde),cosum aproximatix 1,5L apa pe zi.Nu consum Suplimente deocamdata,doar cand fac sala(3luni)cum ar fi batoanele proteice de la Redis(unul dupa antrenament),ma cam feresc de a consuma Suplimene proteice deoarece acum 3ani am luat timp de o luna GigantProMass de la ProNutrition si ma simteam cam rau(dureri de cap,ameteli,frisoane,palpitatii la inima)cu toate ca foloseam dozajul corect,oare de ce?Dupa ce fac antrenamente cam la ozi sau doua am durei in zona inimii si chiar niste palpiatii si intepaturi...cum se explica acest fenomen?Va rog ca pe baza acestor date al mele sa-mi oferiti unul dintre cele mai bune sfaturi cu privinta la o alimentatie sanatoasa,durerile de cap,palpitatii,etc precum si o intrumare spre consumarea unui Supliment proteic de calitate si care mi s-ar potrivi.Va mutumesc anticipat!
dacaunico
06-02-2007, 12:31
Buna.Am 1.65 m si 43-44 kg,m-am chinuit mult sa mai pun niste kg pe mine dar fara succes.Probleme medicale nu stiu sa am,problema e ca nu prea am mese regulate.Acum am comandat NUTRIFORT,credeti ca ma va ajuta,sau ce-mi recomandati ?
pascaladrian
07-02-2007, 18:35
V-am mai pus o data aceste intrebari si mi-ati spus sa va dau mai multe detalii despre alimentatia mea,antrenamente,suplimente si altele.Am 24 ani,65kg,1,78m.Deci alimentatia mea cred eu ca este destul de echilibrata:3 mese pe zi care se bazeaza mai mult pe produse lactate bineinteles legume(cartofi,fasole,ardei grasi,gogosari,ceapa,varza,usturoi,etc),fructe(mere,banane,etc),carne de pui(mai rar),carne de vita(1-2ori pe sapt.),consum f.des ceaiuri(tei,menta,ceai verde),beau in jur de 1,5lt.apa,2-3 pahare cu vin rosu pe saptamana,o bere cand si cand,mai cosum si wisky dar f.rar,cum se spune vorba aia"o data si bine",nu fumez,am un an decand m-am lasat dar inainte de a ma lasa de fumat fumasem de 10 ani.Deocamdata nu iau nici un suplimene proteic,la sala nu merg decat 3luni pe an incepand din Aprilie si pana pe la sfarsitul lui August(3-4 ori pe saptamana,nu mai mult de o ora pe zi),cand fac sala consum batoane proteice de la Redis intre1 si 2 pe zi,unul inainte de antrenament,unul dupa si pot sa spun ca in timp ce merg la sala sunt cat de cat multumit de rezultate dar restul lunilor(9) continui antrenamente de mentinere acasa,fac tractiuni,flotari,genoflexiuni,etc. o data sau de doua ori pe sapt.Nu prea sunt eu deacord cu Suplimentele Proteice si asta pt.ca acum 3 ani am luat GigantProMass de la ProNutrition si nu ma simteam prea bine(durei de cap,ameteli,palpitatii la inima,stari de moleseala) cu toate ca foloseam dozajul corect,oare de ce?Poate i-mi spuneti daca alimentatia mea este totusi echilibrata si una ideala si un supliment (carbohidranti=proteine) de calitate.Va multumesc anticipat!
pascaladrian
07-02-2007, 20:12
Merci pt.programul de antrenament,cam dupa acest program lucram si eu la sala si sunt sigur ca e ok dar mi-ar mai trebui si un supliment de preferinta ar fi unul de carbohidranti+proteine oare IdealProtein ar fi bun?!
daca vrei sa cresti ia un weight gainer . ideal protein cred eu ca are prea putini carbohidrati da e foarte bun daca il iei in combinatie cu un gain fast sau ceva d genu. DAR ai grija sa faci miscare regulat k daca nu o sa ajung k aia d la sumo.
Salut,... Sunt Cris, am 23 de ani, am practicat mai multe sporturi, momentan sunt student si lucrez. Fac ceva miscare cu 2 gantere
(2x10kg), cam 5 zile pe sapt 30 min pe zi max in mai multe reprize. Am 1.83 inaltime si 73kg si vreau sa imi imbunatatesc si sa-mi maresc masa musculara. As dori sa aflu cam ce produse as putea lua pentru a creste in masa musculara si ca sa aiba totusi si efecte energizante, seara sau chiar in timpul zilei sa nu fiu molesit si fara chef de viata. Cam ce ar trebui sa iau...? Multumesc mult!
Salut..Practic culturismde 10 luni.Am pus 10 kg.am 1.84 si 70 kg.Nu beau nu fumez.Am 18 ani.Fac sala de 3 ori pe saptamana.Ziua 1 Piept-Biceps Ziua 2 Picioare-Umeri Ziua 3 Spate-Triceps.Acum iau Creatin Rapid Mass.Bugetul meu este de 1 milion pe luna pentru suplimente..As vrea sa`mi recomandati si mie niste suplimente pentru mine si o dieta..ce sa mananc? cat sa mananc? cat sa dorm?...va multumesc anticipat!Imi cer scuze dak am pus vreo intrebare kre nu isi are rostul..Astept raspuns..
Dr.S.Damian
05-03-2007, 11:36
Daca doresti un program personalizat, cauta-ma pe mail.
Trebuie sa dai tu mai multe detalii in legatura cu alimentatia ta, programul de antrenament, suplimente...
Buna asi dori si yo niste sfaturi in alimentatie deoarece yo practic si baschet si culturism, si nu am gasit niciunde emailu dumneavoastra...dak doriti sa ramana secret va rog contactatima pe emailu meu im69paul@yahoo.com.
Va multumesc
BogdanMM
11-09-2008, 21:26
sa ai rabdare... poate iti raspunde :))))))
sa ai rabdare... poate iti raspunde :))))))
Asta ai ziso la misto, no sami raspunda? Orikum dak cumva poate careva poate sami deie o schema de nutritie asi fi recunoscator!
Nu, nu o sa-ti raspunda.Defapt nu o sa-ti raspunda nimeni la asa ceva pe gratis...ori te informezi si te descurci ori te duci la un nutritionist.
BTW: Incearca sa scrii romaneste cu, cuvinte despartite prin cratima si toate cele.
Nu inteleg ce rost mai are forumu asta?! Nu-mi da nimeni informatii gratis...ok care are informatii sa zica pretul lor, numa daca tot is pe bani sa apara si rezultate!
Ce vrei tu sunt probleme mai sensibile.Nimeni nu iti poate da un program de antrenamentpentru ca e posibil sa nu functioneze la tine, dar te poti uita printre cateva programe ( use search).Programe de alimentatie o sa primesti de la nutritionisti...nu cred ca vrea nimeni de pe forum banii ca sa spuna asa ceva.
BogdanMM
13-09-2008, 16:27
daca te-i fi interesat ai observa ca dr. doctor are alt site .. poate iti raspunde acolo.. cat despre baschet si culturism ... cat e de greu sa poti sa iti dai seama ca pt a lua in greutate , inseamna a ingera mai multe calorii decat consumi... si pentru a evita catabolismul pe cat se poate insemna multe mese si dese, bogate in proteine, grasimi si mai ales carbo, .. shakeuri dimineata, intre mese, vitamine, etc etc... nimeni nu poate sa observa aceste aspecte decat tu ...
Alexutzu_lover
17-09-2008, 01:12
cum mai zisese cnv ... 1. cautati u singur ( google, search pe forum .. etc ) si vezi ce ti se potriveste si 2. nu putem decat sa iti dam cateva sfaturi care pentru unii functioneaza,altii nu; asta nu inseamna ca pt u nu o sa mearga... ( fiecare corp e diferit ), incearca si ai sa vezi cum iti este tie mai bn
Cristian Neagu
17-09-2008, 12:18
Nu inteleg ce rost mai are forumu asta?! Nu-mi da nimeni informatii gratis...ok care are informatii sa zica pretul lor, numa daca tot is pe bani sa apara si rezultate!
Nimeni nu-ti poate da sfaturi competente pe neve, ce ti se poate spune e strict pe o problema, pt ca nu exista oameni identici.Daca vrei sa platesti angajeaza-ti un nutritionist si un antrenor personal.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.