PDA

View Full Version : revin cu un strigat de ajutor

criva
06-01-2004, 07:01
criva wrote on 01-05-2004 10:08:
Sunt o tanara de 32 ani 1,60 m si 57 kg. Trebuie sa slabesc. ce sa fac ???? Am incercat tot felul de diete, fara folos. Kilogramele revin. Am luat Fibre, Otet de mere, Crom forte (Walmark) si degeaba.
Ca miscare, am perioade cand fac ceva ex, acasa. Am apartul pt. abdoemn AbSwing, l-am folosit vreo 3 lunbi, insa s-a vazut ceva-ceva, bineinteles doar la abdomen. Cat l-am folosit, nu am facuta alte exercitii pentru alte grupe de muschi. Ca rezultat, talia s-a subtiat putin, insa mi-au crescut soldurile si partea dorsala. Nu stiu ce sa mai fac... imi vine sa mor.
D-le doctor, ajutati-ma, va rog !!!!

Cristina
Simt ca imi pierd mintile

Dr.S.Damian
08-01-2004, 18:48
Am sa te iau dur (tzine-te bine :)): nu crezi ca exagerezi? “Simt ca imi pierd mintile”, “Imi vine sa mor”... Ce inseamna asta, draga Cristina?
Ai 57 kg la 1,60 m... Daca calculam Indicele Masei Corporale rezulta 22,26 ceea ce te plaseaza in centrul zonei greutatii normale...
Ceea ce te dreanjeaza pe tine sunt cateva depozite de grasime (probabil sub forma de celulita) asezate pe fund si coapse. Am dreptate?
Pentru asta nu trebuie sa tii un anume regim de slabire ci doar sa faci cat mai multa miscare (alergare, dar daca poti sa ajungi la o sala e si mai bine) si masaj.
Evita mancarurile grase, dulciurile si incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume.
Deocamdata atat.
Sper ca ti-am fost de folos. Te mai astept cu intrebari.

criva
09-01-2004, 07:05
Chiar imi fac probleme. Eu pana nu demult aveam maxim 51 kg. Altfel aratam, altfel se aranjau hainele pe mine.
Si culmea, m-am ingrasat peste tot uniform, si la fata si la picioare etc....
Eu cred ca imi trebuie si un regim mai dur; in ceea ce priveste mersul la sala, nu prea am timp... ca idee mai mult acasa ar trebui sa fac exercitii.

Oricum, multumesc mult de tot d-le doctor
Cristina

criva
09-01-2004, 07:18
incep sa fac haz de necaz... Ma gandeam ca la varsta mea nu ar trebui sa ma mai gandesc foarte mult (dupa cum ar zice unii !!!) la cum arat. Daca as fi casatorita probabil as mai avea si alte griji. :)

Insa mie mi se pare o "crima" sa lasi trupul sa o ia razna, sa fie invadat de grasime. Altfel te simti cand te uiti in oglinda (eu am o perioada de cand nuimi place ce vad :mad: )

Gata, nu va mai incurc cu vorbaria
Cristina

Dr.S.Damian
10-01-2004, 00:05
Nu ma incurci absolut de loc. E greu insa de ajutat prin intermediul netului. Cel mai bine este sa vad persoana, sa o evaluez, si sa o urmaresc in evolutie, fiindca nu exista o solutie universal valabila, ci trebuie individualizat de la om la om.

VIOREL67
11-01-2004, 11:53
" Ma gandeam ca la varsta mea nu ar trebui sa ma mai gandesc foarte mult (dupa cum ar zice unii !!!) la cum arat. Daca as fi casatorita probabil as mai avea si alte griji. "
si daca esti casatorita inseamna ca gata ai griji mult mai mari decat sanatatea si silueta?mmmmmmmmhh
:mad:

criva
12-01-2004, 07:00
Asa este, nu exista un regim valabil pt. toti. Pt. asta ar trebui sa existe un medic cu care sa poti discuta, sa-i dezvalui care sunt obiceiurile tale alimentare etc.
La noi, in Romania nu cred ca avem asemenea medici, ... stai, nu ca nu avem... ba da... insa de serviciile lor beneficiaza doar vedetele.. ele sigur ar trebui sa arate bine...
Eu, in Iasi, nu am auzit de cineva la care sa ma duc cu toata increderea si sa stiu ca sigur ma va ajuta.

Cat despre pers. casatorite, voiam sa spun doar ca nu cred ca silueta, obsesia pt. a arata bine este pe primul loc. Bine, sa zicem ca ar exista un procent de 25 % dintre femei care se mai preocupa de aspectul fizic... restul este prea stressat de problema banilor, a supravietuirii..

Numai bine
Cristina

JohnnyBravo
12-01-2004, 17:56
pai bine-nteles viorele :)

]gata, te-ai insurat, ai copii ce-ti mai treba? pentru ce sa mai arati bine? te concentrezi pe familie, sa iti cresti copiii si gata.

asta este mentalitatea romanilor, de ce vrei tu sa fii diferit de majoritate? :p
sa fii tu sanatos asa cum arati cu burta sau fara, asta e cel mai important :D

apropos...va imaginati ce s-ar intampla daca ar veni toata lumea la sala? sa fac biceps cot la cot ce nea ion vecinu de la bloc si sa o ajut pe coana lenutza sa faca geno ? :D o sa trebuiasca sa stai la rand la aparat ca la paine :)

hello voi astia cu familie si copii sa nu veniti la sala ca n-o sa mai am loc eu, ati auzit? :D

o mai aud cateodata pe maica-mea "ce sa fac ca sa slabesc?" si nah mereu ii zic acelasi raspuns: "lasa mama ca tu nu ai timp de asta" si o linistesc :)

Dr.S.Damian
12-01-2004, 19:47
Cristina, astfel de medici exista, insa sunt rari si destul de scumpi.
E o meserie destul de grea tinand cont ca omul vrea rezultate cat mai repede si se asteapta la "retete-minune", in timp ce medicii (spre deosebire de sarlatani) nu pot promite rezultate, fiindca 95% (apreciez eu) depinde de pacient. Ei dau o linie directoare si supravegheaza pacientul. Important este ca pacientul sa inteleaga ca procesul este de durata si trebuie sa aiba un contact permanent cu medicul.

criva
13-01-2004, 07:00
Nu exagerez daca va spun ca am inceput sa am ceva sperante de cand am schimbat cateva vorbe cu dv, d-le doctor.
Stiti ce mi-ar fi placut ?! Sa pot ajunge la dv. ! si sunt sigura ca s-ar fi gasit si pentru mine ceva timp pt. a-mi putea "construi" un regim alimentar, de slabit etc.

Daca s-ar putea aici pe forum, ar fi mai mult decat o minune.

Multumiri pentru tot.

Cristina

PS. Ca sa linistesc spiritele, cred ca am fost inteleasa gresit... Eu am tras o concluzie la ceea ce vad in jurul meu, persoane inca tinere care ajung la concluzia ca daca ai o familie nu mai ai timp si nici nu mai trebuie sa te ingrijesti sa arati bine. Pur si simplu se accepta imaginea de familist, care isi face griji ca nu are ce sa le ofere copiilor din salarul de bugetar, suparat pe viata... si bineinteles .... cu burtica formata in timp de la berea de 2 lei ...
Este realitate dureroasa... este romanul pe care-l intalnim la tot pasul. Eu nu sunt de acord cu asta, dar uneori, cand nu are cine sa te incurajeze sa fii altfel... te amesteci in multime si spui asta-i viata ! asa mi-a fost scris... E trist, e amar cand iti pierzi speranta ca mai poti realiza ceva mai bun pt. tine.

Dr.S.Damian
13-01-2004, 17:35
In curand vei putea ajunge la mine daca vei dori. Mai ai doar putina rabdare...
Ma bucur ca iti dau speranta. Macar si numai atat, si tot e bine. f l o a r
Pe forum nu pot sa fac aceste lucruri pentru ca nu am suficiente date si pe de alta parte rolul consultantei este unul informativ general, nu cu servicii mai complexe care necesita timp si efort (deci ar trebui retribuite pe masura).