View Full Version : ?
dar daca tatal meu are diabet facut recenet de tip genetic si eu am mincat f.dulce de obicei si n ultimu timp eu pot face diabet chiar daca fac sport>de asemenea daca ai diabet poti lua suplimente nutritive?si daca nu ai ele pot provoca diabetul avind in vedere ca contin carbohidrati care sunt contra indicati diabeticilor?
Dr.S.Damian
07-01-2004, 22:19
Tatal tau a facut diabet de tipul 2 care are un determinism genetic mult mai redus decat cel de tipul 1 (cel de tinerete).
Este posibil ca si tu la varsta inaintata sa faci diabet, dar daca vei face constant sport, vei manca normal si vei evita sa te ingrasi sansele sunt mult mai reduse.
Ar fi de preferat ca diabeticii sa nu consume suplimente. Nu le sunt complet contraindicate, dar este bine sa se fereasca de sursele concentrate de glucide, iar cei cu diabet avansat pot avea afectari ale rinichilor si de aceea concentratele proteice pot face rau.
k.partea cu diabetul am inteles-o-deci ai voie sa iei suplimaente.Daca insa ai ulcer, atunci mai ai voie sa iei suplimentele nutritive?:(
Dr.S.Damian
12-01-2004, 19:40
Daca ulcerul este controlat, ai putea sa iei suplimente. Este bine totusi sa eviti concentratele proteice care stimuleaza secretia clorhidropeptica (acizii din stomac si secretia duodenala).
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.