PDA

View Full Version : Blestemata coxartroza

catas
07-01-2004, 16:47
Buna ziua!
La multi ani si-un an plin de realizari si de tot ce va doriti!

Va scriu (pentru a patra oara, cred, desi nu conteaza :) ) pentru a va adresa o intrebare: aveti idee despre vreo clinica, in Romania, unde se intervine NE-CHIRURGICAL in tratarea coxartrozei, in interventia (de aceeasi natura) de alungire a membrelor si alte minunatii de acest gen?
Survoland internetul in cautare de informatii legate de luxatia coxo-femurala si coxartroza, am dat peste un referat in care se vorbea despre aceasta clinica. Din pacate, nu dadea alte informatii (gen numele sau adresa clinicii) iar administratorul site-ului nu are date despre persoana care a postat acel referat (o minune de referat, parerea mea)(http://www.e-referate.ro/referate/medicina/0t019.shtml, in caz ca va intereseaza).
Cineva mi-a zis ca a auzit mai demult vorbindu-se la radio de asa ceva dar n-a dat importata, nefiind direct interesat.
Se poate ca dumneavoastra sau cineva care acceseaza acest site sa stie mai multe? (Doamne ajuta!)

Va multumesc frumos!
Toate cele bune!

Dr.S.Damian
10-01-2004, 11:26
Multumesc pentru urari.
Sunt doua probleme diferite in mesajul tau: alungirea membrelor care se practica doar in spitale mari si in general este o problema de stricta specialitate (ortopedie) si metode nechirurgicale de tratare a coxartrozei.
Alunirea membrelor eu stiu ca se face doar in centrele mari si in special pe copii. La sectia de ortopedie pediatrica de la Grigore Alexandrescu sigur se face aceasta interventie.
La copii e mai usor de intervenit, in timp ce la adulti este o interventie foarte dificila (mai putin din punct de vedere tehnic, cat mai ales din perspectia suferintei pe care trebuie sa o indure pacientul). Probabil ca acum sunt metode mai moderne decat cele pe care le-am vazut eu in Romania, dar nu sunt la curent. Ar trebui sa discuti cu un ortoped.
In privinta ameliorarii coxartrozei, sansele tale sunt date de gimnastica de recuperare si fizioterapie.
Eu am sa incerc sa aflu mai multe despre alungirea membrelor, dar nu promit nimic.
Cat despre gimnastica medicala: du-te intr-un centru specializat, cu oameni special pregatiti, fiindca sunt multi care se baga si nu au habar si iti pot face mai mult rau decat bine.