PDA

View Full Version : umar dislocat

alex
08-01-2004, 08:00
Salut!
Sunt nou pe aici si am o problema. Poate ma ajuta cine dinte voi.
In primul rand nu practice culturismul, ci escalada sportiv (alpinismul). Pe langa alte accidente suferite la antrenament sau la stanca, am patit a doua oara o chestie: dislocare de umar stang.
Am intrebat in stanga si in dreapta care ar fi motivul: muschiul sau articulatia si parerile au fost impartite. As vrea sa aflu cum pot sa ma refac mai repede si cum as putea sa previn repetarea evenimentului.
Un prieten mi-a spus ca genul de efort pe care s-a intamplat dislocarea se numeste fluturare cu gantarele in regim de forta (max 6 repetari).
Substanta activa care repara carftilagiul se numeste glucosamine. Unde o gasesc mai ieftina si mai pura?
Va multumesc anticipat si va raman dator.
Numai bine,
Alex

Dr.S.Damian
12-01-2004, 20:08
Problema ta este la nivelul ligamentelor, adica acele benzi conjunctive care solidarizeaza capetele osoase prinse in capsula articulara.
Ceea ce iti recomand eu este sa lucrezi toti muschii adiacenti articulatiei umarului, deoarece in acest fel vei preveni accidentarile. Lucreaza muschii deltoizi (cu accent pe toate cele trei fascicule), pectoralii, rotatorii umarului (adica o parte din muschii spatelui) si muschii biceps si triceps. Exercitii gasesti pe site, insa daca nu le cunosti este necesar sa ti le explice cineva calificat.
De mare utilitate in cazul tau este stretchingul. In cartea pe care am scris-o eu gasesti descrierea unor exercitii pe care poti sa le folosesti.
Un produs pe care il poti utiliza este Jointment. Asociaza si un complex de minerale si vitamine.