PDA

View Full Version : ce ar trebui sa folosesc

_dragos_f
09-01-2004, 02:55
buna
Am 17 ani si sunt elev. Nu am mai practicat culturism.
As vrea sa stiu ce proteine ar trebui sa folosesc. Sunt tipul ectomorf(8 ectomorf, 1mezo,1endo).
As vrea sa mai cresc in inaltime si sa-mi creasca masa musculara.

Am si ceva pb... am un program foarte incarcat si adeseori stresant pentru ca invat mult si dorm putin (cam 3 ore pe noapte si dupa masa inca 3 ore cand vin de la scoala).Nu prea imi permit sa ma duc la o sala de antrenament si pana acuma am facut antrenamen akasa facand flotari, genoflexiuni, abdomene, si ridicare de greutati(mici). As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac. Vroiam sa-mi cumpar creatina dar m-am gandit sa va intreb ce mi-ati putea recomanda pentru un buget relativ mic. Ar trebui sa respect o alimentatie anume?? sau la niste ore anume??
Multumesc mult .
Fratila Dragos

Dr.S.Damian
12-01-2004, 20:58
Dragos,
Tu trebuie in primul rand sa iti faci un program ordonat, fiindca nu se poate face culturism daca nu respecti un anume ritm. In alta ordine de idei, poti face un antrenament de intretinere acasa, caz in care suplimentarea nu este necesara. Daca iti asiguri o alimentatie suficienta, jumatate din problema este rezolvata. Trebuie sa te documentezi. Gasesti o multime de articole pe site.
Dormi prea putin. De ce numai 3 ore pe noapte? Incearca sa nu te epuizezi. Somnul este mai mult decat necesar atat pentru invatat cat si pentru sport.
Bugetul tau relativ mic investeste-l in alimente de calitate, fiindca degeaba iti cumperi creatina daca regimul aliementar lasa de dorit.