PDA

View Full Version : Aerobic , articolul de pe prima pagina

Malek
10-01-2004, 21:08
In primul rand , doresc sa va urez La Multi Ani si tot ce va doriti.
Interesul isi poarta fesul. La articolul de pe prima pagina , este facuta urmatoarea precizare : Pentru a efectua acest antrenament pe intervale, trebuie sa cresti intensitatea exercitiilor de tip aerobic pe care le-ai ales, la aproximativ 90% din maximul posibil (90 % din diferenta dintre 220 si vārsta ta), s-o tii asa timp de 2 minute, apoi sa scazi intensitatea la 50-60%.

Eu am o bicicleta medicinala acasa , si am 18 ani ? Tre sa dau la pedale cu 181 km/h ? Nu inteleg ce vor sa spuna , serios ca nu inteleg , poate imi "traduceti" . Multumesc anticipat.

Dr.S.Damian
12-01-2004, 21:35
Trebuie sa scot articolul ala, findca nu e scris de mine si nici nu prea sunt de acord cu metoda propusa (fiindca nu consider ca ar avea o eficienta deosebita).
In cazul tau, va trebui sa pedalezi cu o viteza care sa iti asigure un puls 180 (!!!) ceea ce este mult prea mult... Ar trebui aplicata o alta formula de calcul mai realista (de altfel, am impresia ca formula asta devine valabila doar de la o anumita varsta incolo).
Daca vrei sa aplici metoda propusa un articol, incearca ca pedalezi cat poti de tare timp de 2-3 minute apoi revino la un ritm mai moderat.