PDA

View Full Version : coasta

Rocky
07-09-2003, 22:40
Buna domnu' doctor. Felicitari pt noul site! arata mult mai bine numai inca nu stiu sa il folosesc chiar asa bine :P
Am revenit cu o problema... a inceput sa imi creasca prima coasta de sub stern... adica s-a dezvoltat mai mult de acum vre-o 3 ani... si de cand am inceput culturismul s-a mai ameliorat(s-a acoperit cu muschi) dar tot este destul de vizibila... banuiesc ca nu prea sunt multe de facut... dar un sfat e binevenit! va multumesc!

Dr.S.Damian
07-09-2003, 22:52
Draga Rocky,
In primul rand bine ai venit, in al doilea rand, forumul asta nu e cine stie ce filozofie, e chiar foarte simplu de folosit, dar tu si altii v-ati descurca cu mult mai usor daca ati face gestul esential de a citi regulile si anunturile de la fiecare categorie. Daca faceai asta, ai fi stiut ca intrebarea trebuie pusa numai la sectiunea de consultanta si nu pe forum si ca nu apare imediat.
Iti fac tie teorie in speranta ca vor citi si altii si vor lua aminte.

Sa revin la problema ta: cum adica iti creste coasta? E o chestie ciudata si cred ca nu te-ai exprimat tu bine. In general, cand incepe sa ne creasca ceva (la varsta maturitatii) e cam grav... :)
Te rog incearca sa imi explici mai clar problema.

Acum trebuie sa apesi exact aici pe "Post reply" si sa imi scrii mesajul. Nu te astepta sa apara imediat. Ok?

Si inca ceva: incearca sa dai mesajelor tale un titlu cat mai sugestiv (nu "..." cum scrisesei tu).

Rocky
10-09-2003, 01:03
Am inteles domnule doctor ce ati vrut sa spuneti, o sa citesc regulamentul si o sa scriu de acum unde trebuie :) problema e ca data trecuta eram foarte obosit si era si foarte tarziu...
Acum sa incerc sa va explic mai bine problema mea. Acum vre-o 3 ani am vazut o umflatura aflata sub stern. Am fost la doctor si mi-a spus ca ar putea fi o urma de rahitism, apoi ca este din cauza coloanei, dupa ce am inceput culturismul acea umflatura s-a ameliorat, dar totusi ma deranjaza. Este destul de greu de explicat...nu stiu cum se numeste stintific... Prima coasta de sub stern din partea stanga este mai proeminenta decat cea din dreapta. Sper sa fi inteles ceva din toata povestea asta. Va multumesc!

Dr.S.Damian
10-09-2003, 17:26
Cred ca de fapt este o sechela de rahitism, care a aparut in copilarie (acestea apar numai in perioada de osificare, nu mai tarziu), iar tu ai observat-o abia acum 3 ani si ai avut senzatia ca crescut acolo.
Nu ai ce sa faci, decat sa te antrenezi in continuare, fiindca prin dezvoltarea musculaturii, aspectele inestetice legate de osatura se estompeaza.

Daca este vorba de scolioza (asta se poate vedea clar pe radiografie), atunci trebuie sa fie destul de avansata pentru a modifica arhitectura cutiei toracice.