PDA

View Full Version : problema de nutritie

ovidiu_mihaine
11-01-2004, 02:06
Buna seara!
Practic culturismul de doi ani , cu intermitente. Am 46 de ani . De peste douazeci de ani imi apar lipomi in diferite parti ale corpului.
Am consultat cativa medici si chiar am fost operat pentru a mi se
indeparta un astfel de lipom. Toti medicii insa, mi-au spus ca nu se
cunoaste cauza formarii si nici cum poate fi oprita formarea sau incetinirea aparitiei altor lipomi. Acesti lipomi apar pe brate, pe antebrate, pe coapse, pe spate, pe piept pe abdomen, pe fese.
Dimensiunile variaza de la 2-3 mm pana la 2-3cm si uneori sunt destul de inestetici. Marti ma va opera dl. prof. dr. Bratu Tiberiu din Timisoara, ca sa imi scoata vreo douazeci de lipomi. Numarul lor este mult mai mare. De aceea va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru a incetini macar, procesul aparitiei altor lipomi. Am 1,63m
si am 72kg sunt robust si sunt ponderat in alimentatie. Din septembrie am inceput sa iau suplimente nutritive ca: Amino-R,
creatina monohidrat, dextroza, Mass Forte Creatin-R iar in postul Craciunului(pe care l-am tinut in intregime), am luat SUPRO. Va rog sa ma sfatuiti ce sa iau si mai ales ce sa nu iau dintre supli-
mentele nutritive, in legatura cu cele de mai sus.

Va multumesc.

Dr.S.Damian
12-01-2004, 22:26
Ma tem ca nu am ce sa va spun mai mult decat v-au spus medici cu mult mai multa experienta decat mine.
Stiu ca exista o boala cu determinism genetic care se manifesta prin aparitia acestor lipoame (colectii de grasime, pentru cei care nu stiu ce inseamna). Cauza este idiopatica (adica necunoscuta). Din nefericire singura rezolutie este cea chirugicala. Nu cred sa existe vreo contraindicatie in privinta administrarii supliemntelor nutritive sau a practicarii sportului.