View Full Version : contraceptie
multivers88888
12-01-2004, 06:22
Ca barbat ce metode ce prevenire a unei sarcini nedorite exista? O eventuala sarcina nedorita schimba viata cuplului pentru totdeuna si are sanse foarte mari sa distruga armonia familiei. De aceea cred ca si barbatul trebuie sa fie responsabil si sa isi protejeze partenera; astfel, daca exista siguranta, se poate obtine in timp o relatie stabila, armonioasa si totodata adevarate clipe de placere. Am inteles ca barbatii pot face o operatie prin care acele "conducte" ce transporta sperma din prostata spre exterior sunt deviate probabil spre intestinul gros. este adevarat, daca da, care sunt de fapt implicatiile unei asemenea operatii? Nu se pune problema pierderii virilitatii sau apetitului sexual, cred. Oricum astept un raspuns pe aceasta tema.
Va multumesc anticipat.
Dr.S.Damian
14-01-2004, 21:41
In marea majoritate a cazurilor un copil nu poate decat sa intareasca un cuplu si sa imbunatateasca armonia familiei. Pe dea alta parte, o sarcina nedorita este absurd sa fie dusa pana la capat, fiindca intr-adevar poate dezechilibra un cuplu.
De aceea este bine sa fi precaut si este laudabil ca iei tu asupra ta aceasta sarcina.
Vasectomia despre care spui tu (n-am auzit pana acum de derivatia spre intestin) este o interventie ireversibila, deci trebuie sa te gandesti de un milion de ori inainte de a lua o astfel de decizie. Nu afecteaza libidoul sau potenta.
Recent s-au produs anticonceptionale pentru barbati care se pare ca sunt foarte eficiente si lipsite de riscuri (se fac injectii la cateva luni). Inca nu se folosesc pe scara larga.
Prezervativul ramane cea ma simpla si la indemana solutie pentru orice barbat.
JohnnyBravo
15-01-2004, 11:08
exista vreo 9 metode de contraceptie:
1. pilula monohormonala
2. pilula combinata
3. steriletul
4. spermicide
5. diafragma
6. prezervativul
7. metode naturale
8. sterilizarea (prin operatie atat la femeie cat si la mascul, operatie care obtureaza doar canalele, iar reobtinerea fertilitatii se poate recapata!)
9. tre sa ma uit acasa pe pliante ca nu mai stiu :D dar cred ca sunt injectii....
Hi hi...ce m-am distrat vara aia la mare....
Dr.S.Damian
15-01-2004, 20:00
Astea sunt pentru femei. El ceruse pentru barbati.
In tot cazul, completarea e binevenita.
JohnnyBravo
16-01-2004, 10:04
intr-adevar injectiile reprezinta ce-a de-a noua metoda :)
Dintre cele 9 metode de contraceptie, valabile (si) pt barbat sunt:
-prezervativul
-sterilizarea chirurgicala voluntara care am zis ca este reversibila
-metode naturale :)
nu-l mutam la "sex" ? :)
Dr.S.Damian
16-01-2004, 23:07
Vrei sa zici "ireversibila" la sterilizarea chirurgicala...
Daca acele canale stau obturate mai mult timp se fibrozeaza si procesul este ireversibil.
Care esti in poza? (am o banuiala ca cel din mijloc)
JohnnyBravo
19-01-2004, 09:57
hmm, inseamna ca pliantele alea "mint" :D
ala mic si negru...am castigat un concurs hehe :)
mercutio
19-01-2004, 10:01
Am vazut pe Discovery (desi nu bag mana in foc pt toate informatiile de-acolo) ca operatia de sterilizare nu e chiar asa de ireversibila (dar nu e garantia ca daca te razgandesti, va si reusi interventia pentru refacere a capacitatii de reproducere; procentajul era f mic dintre cei care au incercat).
mercutio
19-01-2004, 10:13
Si in privinta metdelor naturale tre' spus mereu ca nu sunt deloc sigure. In afara abstinentei si placerilor solitare:)
Nu-i asa dom' doctor (nu insinuez nimic:) ) ?
mihai_ro
04-02-2004, 05:42
Eu am citit ca cea mai sigura metoda contraceptiva este ASPIRINA , dar trebuie tinuta strans intre genunchi in timpul actului
JohnnyBravo
04-02-2004, 10:14
hihi :D
old but a good one....heh :)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.