PDA

View Full Version : Sfat

fucky
21-05-2007, 17:38
Am 75 kg,1,75 inaltime sunt 1 pct ectomorf,8 pct mezomorf,1 pct endomorf.Fac 6-15 repetari la fiecare serie,in functie de greutate.
Merg la sala de 5 ori pe saptamana cu urmatorul program:

LUNI&JOI

Abdomen-crunch orizontal(5X20)
-ridicarea picioarelor de pe banca(5x15)
Piept-orizontal cu haltera-in sistem piramida de jos in sus si apoi revin,8 serii
-inclinat cu haltera-in sistem piramida de jos in sus si apoi revin,8 serii
-declinat cu haltera-4 serii
-peck-deck-4 serii
-presa din stand-4 serii
Biceps-flexii cu gantere din stand-4
-flexii cu haltera din stand-4
-hammer-4
-flexii cu EZ din stand-4

MARTI&VINERI

Abdomen-crunch din declinat(5x20)
-ridicarea picioarelor la spalier(4x15)
Spate-hiperextensii-4 serii
-tractiuni-4
-helometru la ceafa-in sistem piramida de jos in sus si apoi revin,8 serii
-ramat din stand la helcometru-in sistem piramida de jos in sus si apoi revin,8 serii
-ramat cu gantera din aplecat-4
-ramat cu haltera din aplecat-4
-helcometru cu priza apropiata-4
Triceps-flotari la paralele-4
-extensia bratelor din culcat-4
-impins din culcat cu haltera cu priza apropiata-4
-extensii la helcometru-4

MIERCURI

Umeri-impins de la ceafa cu haltera din sezut-4
-impins de la umeri cu gantere-4
-ramat cu haltera-4
-fluturari din stand-4
-fluturari din aplecat-4
Picioare-presa-4
-extensia coapselor-4
-indreptari cu haltera-4
-flexii din culcat-4
-flexii din asezat-4
-ridicari pe vf din sezut-4

Da,stiu solicitant programul,poate prea solicitant.:) Stau la sala cam 2 ore in fiecare zi.Dar,ii fac fata.As vrea un sfat in legatura cu sistemul de piramida pe care il folosesc.Sa renunt la el si sa fac obisnuit vreo 4 serii?Si,un sfat despre exercitii pe care le fac.Sper sa aibe cineva rabdare sa citeasca si cazul meu.Mersi mult!

Cristian Neagu
21-05-2007, 18:41
Te supraantrenezi grav.

fucky
21-05-2007, 19:48
Sa reduc numarul de exercitii pt fiecare grupa sau numarul de serii?

Cristian Neagu
22-05-2007, 06:36
Ori una, ori alta.

fucky
22-05-2007, 20:37
Cate exerciti sunt recomandate pt fiecare grupa musculara?Modifica tu te rog antrenamentu meu pt a nu fi asa solicitant dar sa antreneze bine si eficent fiecare grupa.Mersi

Cristian Neagu
22-05-2007, 20:55
Nu fac programe individualizate de antrenament pe site.Nici nu ar fi posibil.

hieronymus
23-05-2007, 15:11
Fucky,

La 1.75 m si 75 kg ma mir ca rezisti la un asa antrenament solicitant, mare lucru ca nu ai facut o cadere de calciu.
Tu trebuie sa reduci tot:
-in primul rand mergi de prea multe ori la sala, eu zic ca si de 4 ori pe saptamana ar fi mult, daramite de 5 ori.
-faci prea multe serii si exercitii, eu te sfatuiesc sa le reduci pe amandoua .
-in privinta nr. de repatari, eu cred ca si acolo e prea mult. In general un culturist trebuie sa se antreneze cu acea greutate care sa ii permita max. 12 repetari. Daca poate sa faca mai mult de 12 repetari, e necesara marirea greutatii. Tu poti sa fortezi, si sa maresti greutatea si mai mult, astfel incat sa iti permita 5-6 repetari. Atunci se formeaza marea masa musculara.

Nu uita: 1 zi de antrenament, 1-2 zile de pauza.

Daca te supraantrenezi, rezultatul e invers: muscii nu suporta stresul si scad in volum!!! OK???

fucky
23-05-2007, 15:32
Un rasp frumos.Nu te supraantrenezi grav si punct.Scuze Cristi dar asa ai facut.O sa tin cont de sfaturile tale.Pb e ca eu as fi vrut sa lucrez fiecare grupa de doua ori pe sapt si in 4 zile nu prea vad cum as putea.Mersi mult

Cristian Neagu
24-05-2007, 16:12
Raspunsul meu e scurt pt ca ar trebui sa iti scriu romane, ca tu sa intelegi TOT.Pt asta insa exista acest site sa citesti depsre aceleasi probleme ridicate de altii.Mi-ar fi imposibil sa fac teoria antr sportiv pt fiecare, mai ales knd acest subiect a fost dezbatut de f multe ori pe site.Foloseste "search".