PDA

View Full Version : vreau un program de antrenament

ingerasul
13-01-2004, 14:55
Salut, ma intereseaza un program de antrenament pe care sa il urmez in mod constant acasa (mi-am aranjat o sala de sport - o bancheta de forta pentru brate si picioare, aparat de abdomene, haltere, gantere si bicicleta stationara). Pana acum am facut zilnic dimineata 10- 15 minute de forta iar seara bicicleta 20 de minute. Eu vreau sa mai slabesc putin asa ca ma intereseaza ca programul sa il corelez si cu un regim (am 180m si 69 kg si as vrea sa mai slabesc pana la 63Kg).
Am mai incercat sa tin regim dar din cauza programului (lucrez cam 12-14 ore pe zi) nu prea am reusit..

multumesc si sper sa imi puteti da un sfat ;)

Dr.S.Damian
17-01-2004, 09:26
Fiindca ai putin timp la dispozitie ar trebui sa lucrezi cate 1, maxim 2 grupe musculare pe zi, cate 1-2 exercitii pentru fiecare, 3 serii a cate 15-20 de repetari. Daca ai timp dimineata incepe cu o scurta incalzire (5-10 minute) care sa fie alcatuita din putina bicicleta stationara, apoi rotirea tuturor articulatiilor, cateva exercitii de stretching, apoi treci la programul “de forta” asa cum ti-am spus si inchei cu 3 minute de stretching pentru grupa lucrata si exercitii de respiratie. Faci rapid un dus si esti gata pentru o zi de munca. Nu uita ca micul dejun e cea mai importanta masa din zi, in special daca vrei sa mai slabesti.
Seara poti sa pedalezi 20-30 minute sau cand o sa vina timpul bun sa iesi la alergare.
Nu cred ca la greutatea ta este nevoie de un regim alimentar special, ci doar sa eviti grasimile, dulciurile, alimentele prea sintetice (de exemplu bauturile racoritoare gen Cola).