PDA

View Full Version : cadere de calciu?

serban
08-09-2003, 09:31
Buna ziua,
Dupa o pauza mica revin cu o intrebare si cu o problema medicala. simptomele sunt: ameteala, palme reci,senzatie de sufocare,dificultate in a-mi concentra privirea intr-un singur loc, un fel de sudori reci pe spate. O senzatie de mers impleticit desi pot merge drept , o senzatie ca atunci cand ai consumat mult alcool si incep peretii sa se invarta cu tine, iar tu trebuie sa te concentrezi nimic. Simptomele pot fi si de la o problema a inimii sau capului?? . Alte simptome: palpitatii, imi creste tensiunea in scurte reprize. Pana acum am avut 3 episoade de acest fel incepand acum o luna - cand a fost si cel mai nasol - s-a intamplat in pasajul dintre Unirii 2 si Unirii 1 ( atunci am avut si o senzatie urata de claustrofobie), sa nu se mai invarta,sa pastrezi echilibrul. Am efectuat de curand
o serie de analize: Anti Hiv, Diabet, imuno, etc. Singura problema descoperita este ca am Candida in cavitatea Bucala. In rest, senzatie ca o sa cad jos, speriat ca draq ca o sa mor etc.
Un amic medic mi-a sugerat ca ar fi o cadere de calciu si o lipsa de magneziu in organism si ca.... ceva de genul 'neuro-vegetativ' care ar mai fi si-n mintea mea=>ceva psihologic.

PS. Medicul de familie cand am fost la el 1st time mi-a dat OSTEOCYNESINE ( niste bilute albe care se tin sub limba) spunandu-mi ca in 5-6 zile ma voi simti mai bine. Dar...VAX ALBINA
nimic. Merg si la sala, unde nu amprobleme in ridicarea greutatilor.

Multumesc,
SERBAN

Dr.S.Damian
09-09-2003, 21:43
Desi este posibil sa fi suferit o criza de spasmofilie, sunt posibile multe alte cauze. Una destul de probabila ar fi o criza de hipoglicemie (nu inseamna ca ai diabet, ci poate doar ca nu ai mancat suficient in acea zi).
Tulburarile neuro-vegetative nu se refera la probleme psihice, ci la dezechilibre ale homeostaziei interne, mai pe romaneste, mecanismele organismului asupra carora noi nu avem control constient (de exemplu, bataile inimii...).
Era mai indicat sa faci o ionograma, un ekg, un fier, un calciu (ma refer la valorile in sange), o hemograma si bineinteles un control medical complet, cu accent pe aparatul cardiovascular.
Mai mult decat sa-ti indic un complex de vitamine si minerale nu cred ca am cum sa te ajut.

Cingo
16-08-2007, 18:58
Cam asa ceva am avut si eu si te sfatuiesc sa-ti faci urgent un eco abdominal cu accent pe glandele SUPRARENALE!!!
Eu am avut o tumoare pe SUPRARENALA stanga!!

julio
16-08-2007, 22:46
salut. si eu am avut cam aceeasi problema cu ceva timp in urma. am fost la medic am facut ekg si mi-a zis k aveam tahicardie sinusala si aceleasi lucruri k la tine...sufocare, senzatie de frica (spasmofilie)-ajunsesem sa imi fie frica k mor, ameteala, multe chestii dastea...mi-a spus doctoru k e doar o cadere de calciu si mi-a dat sa iau niste suplimente p baza d minerale : ca mg si zn + niste aminoacizi foarte buni TONOTIL-N si mi-a trecut. si app de ce a zis cingo...am vrut sa fac si eco da am facut intai o radiografie toracica si mi-a gasit o pneumonie urata la kre nu aveam simptome...da cu prima ocazie ajung si la eco

julio
16-08-2007, 23:01
dak puteti sa va dati si altii cu parerea....

julio
16-08-2007, 23:08
si as mai avea o intrebare dak poate sa raspunda cineva...app d ce a zis cingo cu suprarenala...acest lucru poate fi evidentiat si de o analiza a glicemiei, o hemoleucograma si sumar urina. deoarece le-am facut si sunt bune

hieronymus
21-09-2007, 18:06
pot sa fie si tulburari de tiroida, un hipotiroidism incipient. Nu ar strica sa faci si o eco tiroidiana+ analize la tiroida, sa vezi daca nu e marita (TSH, fitoT4, fitoT3, ATPO).

leonyl
25-09-2007, 20:57
pt o fata de 1.60 si 43 de kg....ce ii este recomandat pt o crestere in greutate?mentionez varsta de 16 ani

Cristian Neagu
25-09-2007, 21:19
pt o fata de 1.60 si 43 de kg....ce ii este recomandat pt o crestere in greutate?mentionez varsta de 16 ani

Citeste si intreaba la nutritie.