PDA

View Full Version : Intrebare

Marius01
14-01-2004, 01:53
Buna ziua doctore. Dupa cum m-ai indrumat am fost la reumatolog, si mi s-a spus ca am cifoza si traumatisme Shuerman sau asa ceva. Mi s-a spus ca trebuie sa fac sport de acum incolo, asta m-a bucurat pt ca este un imobold de a continua de acum incolo cu culturismul.

Dar nu mi s-a spus ce exercitii ar trebuie sa evit, sau asupra caror exercitii ar trebui sa insist. Stiu ca nu este de glumit cu coloana verterbrala, am avut dureri groaznice, dar observ ca mi-au trecut in proportie de 90% ar trebui sa reiau antrenamentul? Nu stiu exercitii solicita mai mult coloana vertebrala pentru a le evita sau executa cu greutate mica. Si nu stiu daca, asta este intrebarea cea mai importanta daca culturismul imi va dauna din punctul asta de vedere?

Iti multumesc pentru toate raspunsurile de pana.

Dr.S.Damian
17-01-2004, 09:44
Boala Scheuermann este o epifizita a corpilor vertebrali toracali, adica o inflamatie a acestora. Dupa cum ai trait pe pielea ta, este dureroasa si te compatimesc pentru asta.
Trebuie sa dormi pe un pat mai tare (ia-ti o saltea ortopedica buna) si sa iti tonifici musculatura paravertebrala (acele fascicule musculare care flancheaza coloana). Dupa pararea mea nu ar mai trebui sa faci un timp culturism (adica greutati mari, antrenament dur), ci fitness, respectiv exercitii fara greutati sau cu greutati mici. Cel mai bun lucru ar fi sa te adresezi unui kinetoterapeut care sa iti indice cele mai potrivite exercitii.
Trebuie sa treci prin toata gama de miscari posibile la nivelul coloanei, adica flexie-extensie, miscari de lateralitate si rotiri in ax. Acestea se fac lent si controlat. Orienteaza-te catre inot pe care sa il combini cu exercitiile de recuperare.