View Full Version : help
Salut!
Am 115 kg si 1.84 m, deci sunt cam plinutz(nu exagerat), desi fac sport de ceva vreme (rugby), dar niciodata nu am facut fortza.
As vrea sa incep dar nu prea ma pricep.
Ce as putea sa iau pentru a ma face si mai mare dar sa si ard grasimea, dar fara creatina pt ca e cam interzisa la noi.
Si antrenamentele... Kg la serii le pun crescator sau descrescator sau cum? ca unii zic intr-un fel, altii altfel.
Va rog sa ma ajutati.
Cristian Neagu
22-06-2007, 20:59
Incearca sa faci totul la o intensitate cit mai mare-gen circuit!Ia L-carnitine pt inceput si Amino R.Tu la rugby ai nevoie de o rezistenta generala mare asa ca imbina utilul cu esteticul si fa forta in regim de rezistenta, adik genuflexiuni cu greutati medii-mari cu minim 20 reps/serie in combinatie cu presa sau extensii fara pauza.
Am facut rugby in tinerete (aripa) si stiu cit de grele sunt antrenamentele!
Incearca sa scazi carbohidratii din alimentatie si sa cresti proteina.Evita pastele/cartofii si dulciurile, de paine nu mai zic, iar muskii vor aparea de sub stratul de tesut adipos.
Multumesc, dar cu greutatile le fac crescator sau descrescator? Am auzit mai multe pareri si nu stiu care e cea buna.
Si poate un program pentru mine, dar pentru trenul superior, nu pentru picioare. Eu joc pilier si am picioarele mari, trenul superior e problema
Cristian Neagu
23-06-2007, 07:19
Unde ai probleme mai exact?Din cite stiu eu un pilier are nevoie de spate puternic -in special lombari , umeri si git.
Pt lombari
-incalzire hiperextensii 5x20 cu discuri crescatoare in brate
-indreptari 4x20 rep cu haltera cu greutati crescatoare
Umeri impinsul de la barbie 3x14/12/10 cu greutati crescatoare
Ramat vertical cu priza ingusta la fel ca ex de mai sus.
Trapez-ridicari de umeri cu bara 4x14/12/10/8
La brate stau mai prost. Piure de fulgi pot sa mananc sau si asta ingrasa?
si inca ceva... e bine sa fac cate 500-600 abdomene in fiecare seara sau trebuie sa fac si pauza?
Cristian Neagu
27-06-2007, 07:39
Piureul de fulgi are carbo , mai bine ceva proteine, te ajuta mult!Abdomenle le poti face cu pauze.La cit alergi la antrenamente ar trebui sa arzi grasimile rapid, daca ai minca cit de cit calitativ.
De vreo saptamana nu mai mananc paine deloc, ci doar cate 300 g gratar de porc, la masa, cu salata de cruditati, si 1 L de lapte . Dar cam imi este foame mai tot timpul. Cu ce as putea imbina gratarul de porc sa ma mai "satur".
Cristian Neagu
30-06-2007, 11:54
salata de varza
Vad ca tine, am dat jos 5 kg si 2 cm din talie. Sper sa pot sa continui asa. Are ceva daca iau si proteine chiar daca vreau sa dau burta jos? Nu vreau sa slabesc de tot adica sa am 90 kg, in acelasi timp vreau si sa maresc masa musculara
Cristian Neagu
02-07-2007, 12:54
Mai bine amino-acizi, neavind carbohidrati deloc sunt mai indicati si mai usor de administrat; sunt pastile.Poti incerca cu Amino-R cite 15 pastile la trezire, inainte si dupa antrenament si seara.
Retine ca slabirea cu cit e mai lenta cu atit e mai de durata!O sa reusesti slabirea pastrind masa musculara, daca nu te grabesti!
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.