PDA

View Full Version : I Need Help

vlad2007
06-07-2007, 22:18
Am 14 ani , 1.79 si 71 kg, fac atletism de performanta - totul bine si frumos pana cand am fost la un control medical , am avut mici dureri in zona lombara si doctorii mi-au recomandat un RMN , dupa ca l-am facut am aflat ca am vertebra L5 pe S1 deviata anterior cu 4-5 mm .
As dori sa stiu daca este grav si daca pot practica in continuare atletism - lungime , si daca pot face sala.
Va multumesc anticipat !

hieronymus
10-07-2007, 15:00
Ceea ce i tu se cheama protruzie (deplasare) de vertebra. Nu vreau sa te sperii, dar poae fi grav, mai ales daca e afectat si discul dintre vertebra lombara 5 (L5) si cea sacrala 1 (S1).

Sfatul meu e sa mergi la un spital de recuperare si sa urmezi tot programul de recuperare prescris de medic, inclusiv gimnastica medicala. In functie de cat e de mult sau putin grava e problema, medicul si instructorul KTj iti vor spune ce miscari ai voie sa faci si ce nu ai voie sa faci.

Parerea mea e ca performanta in atletism iti va fi greu sa faci, dar poti sa te descurci la amatori. La sala teoretic ai voie sa mergi, dar sub nici o forma sa nu mai faci exercitii in picioare (genu, ridicat pe varfuri pt. gambe, impins de la ceafa pt. muschii deltoizi) sau cu spatele indoit (ramat). Poti face presa pt. picioare sau impins din culcat pt. piept sau la scripete din pozitia sezand.

vlad2007
11-07-2007, 10:52
discul nu e afectat , vertebrele sunt ok ..... doar ca sunt deplasate

vlad2007
11-07-2007, 11:04
pot sa aduc vertebra la loc .... ?

hieronymus
11-07-2007, 16:26
Da, teoretic se poate aduce vertebra la loc. Medicii fac niste masaje speciale de rearanjare a vertebrelor, si ai sanse sa iti revii cu aceste masaje. Insa tu nu face masaj la oricine, mai ales viguros, ca este sansa sa iti deplasezi si mai rau vertebra respectiva. Mergi la un medic de medicina fizica si recuperare sau la un ortoped la un spital, si pe baza radiografiei el te va indruma catre tratamentul potrivit. Depinde de rezultatul radiografiei sau al RMN-ului cat e de grav, eu nu pot sa ma pronunt pe net.