Go Back   FITNESS . NUTRITIE . ANTRENAMENT . CULTURISM . SUPLIMENTE NUTRITIVE . SCADERE IN GREUTATE > FIZIOLOGIE SPORTIVA
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-08-2010, 15:57   #1141
hieronymus
Registered User

namolul pt acasa se strica dupa 2 zile, pt ca microorganismele din el mor.
Trebuia sa faci 10 sedinte, dar sunt bune si 5. Rezultatele apar dupa 2-4 sapt de la cura.
hieronymus is offline   Reply With Quote
01.01.2009, 00:01   #1141.5

sunt online  online
Old 25-08-2010, 17:29   #1142
AirDany
Registered User

AirDany's Avatar

Aparent spatele meu nu este chiar atat de fragil.
Am sarit in sfarsit cu parasuta. La primul salt am fost nevoit sa deschid rezerva, probleme cu parasuta principala, dar aterizarea cu rezerva a fost buna ca si impact (semigenoflexiune). Urmatoarele doua aterizari au fost cu probleme si anume : la una aveam viteza cam mare, am bagat picioarele, mi-au alunecat si am dat cu fundul de pamant cum nici pe gheata nu m-ar durea. Ma asteptam sa ma rupa spatele dupa treaba asta, dar nimic. Mi-am luat voalura si in 2-3 minute imi trecuse si durerea de fund. La urmatorul salt iar am aterizat prost : iar viteza, dar de data asta m-am dus pe burta si am facut sania pe pamant. Nimic in afara de o mica julitura la un genunchi. Saltul de astazi a fost incheiat cu o aterizare in semigenoflexiune, fara soc.

Nici socurile de la deschidere nu mi se par deloc "socuri", ci mai mult "zdruncinaturi".
Old 30-08-2010, 11:26   #1143
bloc_party
Registered User

bloc_party's Avatar

Salutare,
hieronymus ce mi-a tradus doctorul vineri :
"Sciatic left without damaged nerve (EMG didn't show any damaged nerves)
Herniated disc L5/S1 para medial left 8 mm, spinal channel 15 mm(computered tomography) "

Am programare la fizioterapie din 7 sept pt 10 sedinte, ca am si ceva probl cu gatul mai nou de vreo 2 sapt. a inceput, cred ca de la statul la pc prea mult, doc. mi-a zis ca e ceva blocat si m-a pus sa stau pe partea stanga ,m-a miscat el cumva si s-a auzit ceva "poc-poc" si tot nu ma simt perfect mai ales dimineatza - fac ceva rotiri cum ma trezesc dar sper ca fizioterapia o sa ma ajute mai mult.
Old 30-08-2010, 12:40   #1144
hieronymus
Registered User

mda, ai discul L5-S1 alunecat pe o parte. Te doare si pe picior in jos?
Vezi tu, acum ai nevoie de un osteopat care sa iti puna discul la loc. In Rom nu exista scoala de osteopatie, dar sunt multi care au scoala in afara, si sunt buni profesionisiti, numai ca e greu sa ii gasesti. Poate acolo in Cehia se gasesc mai usor. Deci sa te interesezi de un medic care face masaj osteopatic la coloana, poate ca vei gasi unul; dar vezi sa fie medic, nu smecher ca multi de prin Rom. Pe baza RMN-ului, el decide cat si cum sa iti modifice discul.
Herniat inseamna sau deplasat, sau ciupit sau rupt. Sper ca la tine e doar deplasat si se rezolva cu osteopatie, pt ca daca ai discul usor ciupit, asta nu se mai rezolva. Unii osteopati reusesc sa macine chiar si discul ciupit, prin miscari ferme de framantare, dar ei sunt ff rari.
Daca discul e rupt, nu mai scapi de operatie; dar nu cred ca e asa, pt ca te anunta el doctorul.
Fizioterpaia ma indoiesc ca te va scapa de hernierea discului, ai nevoie de 15 sedinte care iti vor atenua mult din durere, dar nu complet.
La sala nu mai merge atata timp cat discul e deplasat, acum el se macina cel mai usor.

@AirDany: ma bucur ca ai reusit sa sari cu parasuta; eu nu am sarit niciodata, asa ca esti tare. Bravo tie.
Numai ca nu uita ca te-ai confruntat cu 2 probleme: cazatura in fund, si cazatura pe burta. Ambele pot avea consecinte grave, asa ca ai grija mare la aterizare, pt ca, chiar daca acumt te simti bine, un disc intervertebral tot ai avut fisurat candva, asa ca poate oricand recidiva al asemenea impacturi.
Old 30-08-2010, 17:04   #1145
bloc_party
Registered User

bloc_party's Avatar

nu ma doare pe picior in jos deloc, numa cateodata e o mica durere la spate din cauza sezutului...
Acu nu ma doare tare spatele, dar am zis ca daca tot eram la el l-am rugat sa-mi faca trimitere la fizio, ca mai rau nu o sa-mi fie + e free
Zici sa nu ma duc la sala?
Io ma simt mai rau dc nu ma duc la sala, ca nu ma sa fac cu greutati mari, dar am nevoie sa aleg/bicicleta....
Multumesc !
Old 31-08-2010, 17:39   #1146
hieronymus
Registered User

discul e deplasat spre spate, de asta nu te doare pe picior.
cat timp e deplasat, nu ai voie sala, ca atunci se rupe discul cel mai usor. Ai voie sala cand discul e in locul lui natural.
Dar mai bine te intorci la doctor, si il intrebi ce afectiune are discul (ca e herniat);
-e deplasat
-e ciupit
- e rupt (greu de crezut).
Old 03-09-2010, 08:38   #1147
bloc_party
Registered User

bloc_party's Avatar

O sa incerc sa -l intreb sapt. care vine...
As vrea sa te intreb daca am voie sa joc bowling ?
Merci inca o data pt ajutor
Old 03-09-2010, 10:52   #1148
Alex Popescu
Registered User

Alex Popescu's Avatar

am gasit o casa batraneasca, undeva mai ferit. o sa imi iau o ursoaica si pe astia de aveti problema va chem la calcat. o sa va indrepte ursoaica toate oasele. sa vedeti ce multumiti o sa fiti apoi.
toti oamenii se plang ca au diverse probleme dar nimeni nu se plange de prostie....
Alex Popescu is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 12:07   #1149
hieronymus
Registered User

uite ca de bowling nu m-am intrebat nimeni niciodata. Teoretic nu prea se poate, ca miscare de aruncare a bilei e brusca..dar daca vrei sa incerci poti sa o arunci cu mana opusa partii pe care simti durerea.
Daca tot ai facut tomografie la doctor, sa iti spune domnule odata in ce stare e discul resopectiv:
-e uzat (si in ce proportie 10, 15%?)?
-e uzat si deplasat catre spate , fara a fi insa ciupit?
-are cioturi, sau bucati ciupite in exterior?
Pt primele 2 situatii exista remedii, pt a 3-a nu prea.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules