Ramat la scripete din sezand

ramat-la-scripeteRamatul la scripete din sezand este probabil cel mai usor exercitiu pentru spate. Iti permite sa soliciti arii specifice ale muschilor spatelui, pentru a stimula cresterea datorita numeroaselor tipuri de manere existente. Din acest punct de vedere, este mult mai bun decat ramatul cu bara sau ramatul la aparat, care nu ofera asemenea varietate.

Pe de alta parte, ramatul la scripete din sezand poate genera un stres nedorit in zona lombara – insuficient pentru dezvoltarea muschilor lombari – dar suficient pentru accidentarea coloanei vertebrale, mai ales daca misti excesiv trunchiul in timpul exercitiului.

Spre deosebire de aparatele pentru ramat, la ramatul din sezand, la scripete, nu este prea usor sa lucrezi doar cu o mana. Lucrand cu ambele maini simultan inseamna putina intindere a muschilor la inceputul miscarii si o contractie incompleta la finalul miscarii. Cu alte cuvinte, antrenamentul bilateral (cu ambele maini), te forteaza sa reduci cursa miscarii si nu te lasa sa lucrezi muschii pe toata cursa posibila.

Accent pe trapezul inferior

Ramatul la scripete din sezand poate fi un excelent exercitiu pentru trapezul inferior. Secretul sta in miscarea omoplatilor cand intinzi mainile si apropierea cat mai mult a acestora. Este bine sa ramai 1-2 secunde in pozitia de contractie maxima si sa duci mainile cat mai jos posibil.

Utilizarea unei greutati prea mari va impiedica miscarea ampla a omoplatilor, reducand astfel solicitarea trapezului inferior.

Accent pe deltoizii posteriori

Pentru stimularea deltoizilor posteriori, trebuie sa duci mainile cat mai sus posibil si sa folosesti ca maner o bara dreapta si o priza mai larga.

Du bara la piept si tine coatele cat mai sus posibil. De asemenea, de notat este ca, deplasarea cat mai in spate a coatelor, mareste implicarea deltoizilor. Pentru a beneficia de aceasta, poti folosi un maner care se poate departa sau o franghie in loc de maner.

Greutati

Desi este usor sa folosesti greutati mari, aceasta este, de obicei, rezultatul unei miscari mari. Desi este usor sa folosesti greutati mari, aceasta este, de obicei, rezultatul unei miscari excesive a trunchiului, preferabil fiind sa eviti acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate