TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

4 trucuri pentru cresterea motivatiei si obtinerea corpului dorit

cresterea motivatiei

Cresterea motivatiei atunci cand rezultatele nu apar peste noapte…

Cand esti incepator, dorinta de a-ti schimba fizicul, apartenenta la un grup al celor pasionati de acest sport, stabilirea unui nou obiectiv in viata ta, toate acestea te fac sa te consideri invincibil, capabil de a-ti petrece zile intregi in sala. Totusi, atunci cand vei observa ca imaginea ta nu se va schimba dupa 2 zile de tras de fiara, este foarte posibil sa renunti (asa cum se intampla cu majoritatea…). De aceea, iti prezint cateva trucuri pentru cresterea motivatiei:

Sfaturi pentru cresterea motivatiei si imbunatatirea performantei

– Hraneste-ti creierul!

La fel cum masa musculara are nevoie de anumiti macronutrienti pentru a se dezvolta, creierul are nevoie de glucoza pentru a functiona optim.

Un studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology si citat de Bodybuilding.com demonstreaza faptul ca persoanele cu un nivel de glucoza echilibrat de-a lungul timpului au resuit intr-o masura mai mare sa rezolve anumite sarcini decat cei cu un nivel de glucoza mic.

Concluzia cercetatorilor: nivelul de glucoza se afla in stransa legatura cu motivatia de a ne atinge un obiectiv.

Acest lucru nu inseamna ca pentru cresterea motivatiei trebuie sa consumi zahar, din contra! Surse minunate (si sanatoase) de glucoza sunt si fructele, legumele, cerealele integrale sau chiar lactatele.

– Evita situatiile in care poti ceda!

Chiar si persoanele cu o motivatie fooarte puternica pot ceda tentatiei daca aceasta se gaseste la tot pasul. Cu alte cuvinte, daca adori dulciurile si vrei sa renunti la ele, dar camara ta este plina de bunatati cu un continut mare de zahar, aditivi, conservanti s.a.md., cu greu vei reusi ce ti-ai propus.

Primul pas este, asadar, sa inlaturi din casa tot ceea ce ti-ai propus sa nu consumi.

– Odihneste-te suficient!

Cresterea motivatiei este imposibila atunci cand permanent te simti obosit, lipsit de viata. Se stie ca atunci cand nu dormim suficient suntem predispusi la a consuma mai multe calorii in cursul urmatoarei zile, nevoia de hrana (si in special de dulce) crescand pentru a imbunatati nivelul de energie.

De asemenea, cresterea in masa musculara este puternic incetinita atunci cand organismul nostru nu are parte de suficienta odihna. Asigura-te, asadar, ca dormi 7-8 ore pe noapte si ca dormi atunci cand trebuie (somnul intra orele 10 si 1 noaptea este cel mai valoros).

-Nu-ti refuza o gustare, inceraca sa o amani!

Conform unui alt studiu citat tot de cei de la Bodybuilding.com, persoanele care amana o gustare daunatoare obiectivelor lor sunt mai capabile sa reziste acestor tentatii decat cele care isi spun, din start, ca le este interzis sa consume acel aliment.

Motivul: interzicerea vehementa a acestor placeri are un efect negativ asupra motivatiei, in timp ce amanarea scade practic dorinta de a consuma acel aliment si astfel ne este mai usor sa ne indeplinim scopul de a-l elimina din dieta.

Tu ce trucuri folosesti pentru cresterea motivatiei?

Exit mobile version