TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Migdale – excelente pentru definire musculara!

definire musculara

Migdalele, alimente valoroase pentru definire musculara

Multe articole referitoare la slabire si definire musculara care circula pe internet ne indeamna sa evitam consumul de nuci si fructe cu coaja lemnoasa daca vrem sa scapam de stratul adipos excesiv. O greseala enorma!

Nucile, migdalele, caju sunt extrem de valoroase pentru masa musculara, fiind o sursa bogata de vitamine, minerale, proteine, antioxidanti, care contribuie semnificativ la eliminarea grasimii in exces.

Conform MuscleandFitness.com, o mana de migdale are un continut de proteine mai mare decat un ou, oferindu-ne energie si contribuind la cresterea in masa musculara! Pe deasupra, acestea ne furnizeaza si o portie sanatoasa de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, acid folic sau vitamina E.

Sa vedem, mai exact, de ce migdalele reprezinta un ajutor pretios pentru cei care isi doresc definire musculara si un corp puternic si sanatos.

Pentru definire musculara, consuma un pumn de migdale zilnic!

⅓ cana de migdale crude reprezinta aproximativ 271 calorii, 10g de proteine, 10g de carbohidrati si 23g de grasimi, conform U.S. Department of Agriculture.

Cantitatea mare de antioxidanti din migdale contribuie la reglarea glicemiei dupa masa, dar si la diminuarea nivelului de colesterol rau, LDL, si la cresterea nivelului de colesterol bun, HDL. Astfel, consumul regulat de migdale scade riscul de diabet de tip II si de boli de inima (in special datorita continutului mare de grasimi mononesaturate, esentiale pentru sanatatea sistemului cardiovascular).

Consumul de migdale accelereaza arderea grasimii, in ciuda continutului caloric destul de mare: un studiu publicat in International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders si citat de MuscleandFitness.com a demonstrat faptul ca persoanele obeze si supraponderale care urmau o dieta cu un continut caloric mic, dar care includea migdale, au obtinut o diminuare a stratului adipos cu 56% mai mare decat cei care urmau o dieta saraca in calorii si bogata in carbohidrati.

De asemenea, migdalele imbunatatesc metabolismul, intaresc sistemul imunitar, au puternice proprietati anticancerigene si energizante, inlatura starile depresive datorita continutului mare de triptofan si imbunatatesc memoria si capacitatea cognitiva, datorita cantitatii importante de acizi grasi Omega 6 si fosfor din compozitia lor.

Nu in ultimul rand, consumul de migdale scade  pofta de gustari bogate in zahar sau grasimi nesanatoase, regleaza apetitul si ne ajuta sa obtinem mai usor aspectul fizic dorit.

Un mic truc: pentru absorbtia mai buna a mineralelor din compozitia migdalelor, incearca sa le consumi alaturi de alimente bogate in vitamina C, in salate proaspete de fructe sau legume.

Tu cat de des consumi migdale?

Exit mobile version