Site icon TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Cum ne antrenam cu greutati mici si mari pentru dezvoltarea musculaturii

Trucuri pentru dezvoltarea musculaturii

Chiar si daca ne intrenam de 5 ori pe saptamana, tot nu avem suficient timp pentru a incerca toate trucurile pentru dezvoltare musculara promovate de specialisti sau sportivi care au cunoscut gustul succesului.. Si nici nu este recomandat, in special pentru incepatori, pentru ca deviem de la o metoda de antrenament la alta, fara a astepta suficient pentru a culege roadele celei dintai.

Insa, odata ce ai depasit acestui stadiu critic al antrenamentului, marcat de debusolare si nerabdare, in care ai nevoie de indrumarea unui specialist, poti incerca anumite sfaturi pentru a obtine definirea dorita sau pentru a compensa la zonele insuficient dezvoltate.

Steve Holman de la IronMagazine.com vorbeste despre tehnica utilizarii greutatilor mici la cateva zile dupa un antrenament cu greutati mari, pentru dezvoltarea musculaturii. Sa vedem despre ce e vorba:

Heavy/ Light – metoda pentru dezvoltarea musculaturii

La cateva zile dupa un antrenament standard, cu greutati mari, fa 10 seturi a cate 10 repetari, cu greutati mici, pentru aceeasi grupa musculara.

Ce inseamna greutati mici? Greutati cu care poti face 20 repetari la 60% intensitate. Dupa ce alegi greutatile, fa 10 repetari, apoi odihneste-te 30-40 secunde, apoi mai fa 10 repetari, si tot asa pana cand obtii 10 seturi.

Primele 3-4 seturi vor parea foarte usoare, atat de usoare incat vei fi tentat sa consideri ca-ti pierzi timpul, insa odata ajuns la ultimele 3-4 seturi, vei vedea ca e mai greu decat ti-ai fi inchipuit. Iar acest grad de dificultate va fi vizibil pe muschii tai lucrati, si vei resimti epuizarea musculara temporara dupa aproximativ 10 minute, timpul necesar, in medie, pentru a finaliza cele 10 seturi.

Dar sa si exemplificam. Iata cum ar arata un astfel de antrenament pentru biceps:

Heavy Day

Flexii cu gantere (piramidal, se creste greutatea de la o serie la alta): 3 x 9, 6, 3-4

Flexii din sezand inclinat: 1 – 2 x 8 – 10

Flexii concentrate: 1 – 2 x 8 – 10

Light Day:

Flexii cu gantere: 10×10

Cum ti se pare aceasta metoda pentru dezvoltarea musculaturii? Ai incercat-o vreodata?

Exit mobile version