TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Durerile de spate cauzate de exercitiile la sala – metode de ameliorare

Cand ne hotaram sa mergem la sala pentru a ne imbunatati conditia fizica sau a slabi, ne gandim ca suntem in stare sa lucram doua, trei ore fara probleme. Dar a doua zi, ne trezim cu niste dureri groaznice de spate, maini, picioare si cu o febra musculara care nu trece cu niciun medicament.

Ce este de facut in acest caz? Raspunsul vine chiar de la o somitate in domeniul fitness-ului, si anume doctorul John Rusin, specializat in prevenirea leziunilor si in reabilitare fizica. Acesta vine cu o solutie care este la indemana tuturor, acasa sau in sala de fitness si nu implica ingurgitarea de medicamente.

Durerile de spate si coloana vertebrala

Durerile de spate si coloana vertebrala

Coloana vertebrala are rol de stabilitate si este plina de nervi care duc si aduc in continuu mesaje catre si de la creier, facandu-ne sa simtim din plin durerea, atunci cand aceasta exista. In plus, avem probleme in a sta jos si in picioare, astfel ca nicio pozitie nu ne satisface. Baile fierbinti si masarea locurilor dureroase nu ajuta de niciun fel.

In aceste momente, multor suferinzi li se spune sa stea cu coloana dreapta, iar ei aleg sa faca asta intinzandu-se pe jos pe o suprafata tare si ridicandu-si picioarele, aducandu-si, in acelasi timp, genunchii la gura. Pozitia aceasta de ghemuit cu genunchii la gura poate sa aduca o ameliorare a durerii, dar cand durerea va reveni, aceasta va fi mult mai puternica.

De ce? Pentru ca se pune presiune in partea de jos a coloanei, spre fesieri, iar genunchii prea stransi si prea apropriati de gura impiedica o respiratie corecta. Coloana sta intr-adevar dreapta, dar celelalte conditii pentru a-ti fi bine nu sunt indeplinite. Genunchii trebuie sa formeze un unghi de 90 de grade, iar aceasta se poate intampla numai daca te folosesti de un scaun sau o banca.

Exercitiu recomandat pentru a ameliora durerile de spate

Doctorul John Rusin ne recomanda sa ne asezam pe jos, direct pe podea, fara salteluta sub noi, undeva langa o banca din sala de gimnastica sau langa un scaun unde putem sa ne punem glezenele astfel incat genunchii nostri sa formeze un unghi de 90 de grade.

Acelasi unghi de 90 de grade trebuie sa se formeze si in zona bazinului. Cu alte cuvinte, va trebui sa ne asezam foarte aproape de banca sau de scaun pentru a forma un unghi de 90 de grade. Capul trebuie sa stea drept, cu privirea inainte. Primul pas este de a trage aer in piept adanc. Tinem aerul cateva secunde si apoi ii dam drumul.

Al doilea pas implica si folosirea mainilor. Cu ajutorul degetului aratator si mijlociu de la fiecare mana vom apasa in jurul oaselor bazinului, in zona intestinelor, deci in dreptul abdomenului, nu pe laterale. Apasarea muschilor din zona oaselor bazinului se face dupa ce am eliberat aerul din plamani.

Exercitiul se tot repeta: tragem aer in piept, il tinem pentru cateva secunde, ii dam drumul si ne apasam de cateva ori in partea de jos a abdomenului, iar tragem aer in piept, iar il tinem in plamani pentru cateva secunde si tot asa. Exercitiul este recomandat a fi executat inainte de o sesiune de antrenament la sala, dar si dupa.

Exit mobile version