TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Dieta vs. efort fizic – ce aleg cei care isi doresc sa slabeasca?

efort fizic

Efort fizic, atunci cand nu mai exista “alternative”

Atunci cand vine vorba despre scaderea in greutate, numarul celor care se axeaza pe reducerea cantitatii de calorii ingerate este mai mare decat al celor care aleg sa faca efort fizic. Aceasta este concluzia realizat de catre cercetatorii de la GlaxoSmithKline.

Aparent, aproximativ 50% dintre femei si 30% dintre barbati incearca sa sa slabeasca bazandu-se doar pe un regim alimentar hipocaloric, in ciuda faptului ca este bine stiut ca efortul fizic este deosebit de important in procesul de reducere a greutatii corporale.

Cercetatorii considera ca o explicatie a acestui fenomen este accesul la alimente hipocalorice. John Brewer, fiziolog sportiv, spunea:

“Cresterea numarului de persoane supraponderale, care renunta la efort fizic in favoarea unui regim alimentar hipocaloric, a devenit ingrijoaratoare. Reducerea numarului de calorii nu este un substitut pentru antrenament. Publicul trebuie informat ca simpla reducere a aportului de alimente nu este cea mai buna solutie si ca trebuie crescut si consumul caloric prin efort fizic”

Evident ca este mult mai usor sa alegi de pe raftul magazinului un produs hipocaloric decat sa transpiri la sala. Multe persoane, in special cele supraponderale, nu accepta ideea de a merge la o sala de fitness, la bazinul de inot sau de a iesi la alergat, asa ca solutia regimului hipocaloric este cea mai la indemana.

Desigur, orice cura de slabire se bazeaza pe un regim alimentar hipocaloric, insa asa cum arata mii de studii nu doar ca obtinem rezultate mult mai bune atunci cand facem si efort fizic, dar beneficiile pentru sanatate sunt uriase!

Este necesar sa facem efort fizic macar cateva minute pe zi!

Iata cateva trucuri pentru a arde mai multe calorii in fiecare zi:

– renunta la lift/ scari rulante si foloseste scarile ori de cate ori ai ocazia;

– incearca sa mergi cat mai des pe jos, nu cu masina;

– cumpara-ti un pedometru (aparat care numara pasii) si propune-ti sa faci un numar de pasi in fiecare zi;

– iesi la plimbare mai des, mersul pe jos este una dintre cele mai simple modalitati de a arde calorii si de a te relaxa;

– incearca sa mergi cat mai mult si prin casa sau achizitioneaza-ti un stepper, daca nu poti ajunge des la sala.

Exista momente in timpul fiecarei zile pe care poti sa le dedici arderii caloriilor, iar vei incepe sa faci efort fizic organizat, nu va trece mult timp pana cand vei vedea primele rezultate.

Dr. Serban Damian

Exit mobile version