TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Impins cu gantere pe o banca orizontala – sfaturi

fluturari-cu-gantere-pe-o-banca-orizontalaCel mai cunoscut si utilizat exercitiu pentru pectorali este impinsul din culcat cu bara, pe o banca. Este primul exercitiu pe care instructorii de fitness ti-l arata si pe care il folosesc cei cu experienta si un ego ceva mai ridicat pentru a scoate in evidenta calitatile fizice dobandite. Un exercitiu mai putin folosit, dar la fel de eficient si mult mai potrivit pentru incepatori este cel numit impins cu ganterele de pe o banca orizonatala.

Cum sa faci impins cu gantere pe o banca orizontala

Ti-am pregatit o lista cu sfaturi, astfel incat sa faci exercitiul corect:

1. Incepe prin a alege un set de gantere potrivite statutului tau, dar care te forteaza putin. Ridica-le folosind o priza neutra tinand palmele spre interior.

2. Pozitioneaza capetele ganterelor de o parte si de alta a coapselor.

3. Dupa ce ai ales pozitia ganterelor, aseaza-te cu fundul pe banca si asigura-te ca nu ai indoit prea mult coatele. Tine ganterele pe coapse, apoi intinde-te cu tot trunchiul pe banca si pozitioneaza bine picioarele pe podea.

4. Du ganterele la nivelul umerilor, fara sa le deplasezi mult in spate si apoi ridica-le deasupra capului. Cand ai pozitia cea mai confortabila, coboara greutatile pana cand acestea formeaza un unghi de 90° cu podeaua.

4. Tine pozitia de jos o secunda incordand pieptul si ridica-le din nou deasupra capului fara sa intinzi coatele la maximum. Fa cate repetari ti-ai propus/poti.

Important!

Asigura-te ca iei o gura mare de aer inainte sa te apuci de exercitiu si inainte sa urci ganterele si ca expiri la coborare, de fiecare data.

Nu intinde niciodata coatele la maximum pentru ca pot aparea probleme la articulatii.

Alege intotdeuna greutati care sa te provoace, dar niciodata prea mari. Le poti scapa si te poti accidenta atat tu, cat si cei din jur.

Exit mobile version