TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Ce e bine sa mananci inainte de culcare daca te antrenezi seara

inainte de culcare

Mananci inainte de culcare daca mergi la sala la sfarsitul zilei?

Atunci cand vine vorba despre mancatul inainte de culcare, toata lumea face un pas in spate, considerand acest obicei extrem de daunator pentru mentinerea unei greutati normale sau atingerea obiectivului in materie de fitness sau culturism.

Si totusi… trebuie sa inteleg aceste „legi nescrise” ale unui corp frumos si bine proportionat inainte de a le aplica mot-a-mot. Asadar, daca ai obiceiul de a manca inainte de a merge la sala seara, apoi de a te abtine de la orice gustare pana a doua zi, nu faci decat sa iti privezi corpul de proteinele necesare cresterii masei musculare.

Asadar, ce e bine sa mananci inainte de culcare, dupa un antrenament intens la sala?

Gustarea potrivita inainte de culcare

Rata de sinteza a proteinei in muschi este mai scazuta noaptea, iar acest lucra s-ar putea datora cantitatii mici de aminoacizi de care dispune organismul pe timpul noptii, conform cercetatorilor de la Maastricht University. Acestia au efectuat un studiu, citat de Menshealth.com, pentru a descoperi utilitatea proteinelor consumate inainte de culcare pentru dezvoltarea masei musculare.

Astfel,  subiectii au fost impartiti in 2 grupuri a cate 8 barbati, apoi supusi unui antrenament la sala de 45 minute, la ora 20.00; cei din primul grup au primit un shake proteic inainte de culcare, iar ceilalti un pahar de apa cu diverse arome.

Rezultatele studiului au demonstrat faptul ca persoanele care au consumat shakeul proteic inainte de culcare au prezentat o crestere a sintezei proteice musculare cu peste 22% in comparatie cu membrii celuilalt grup.

Explicatia este simpla: proteinele stimuleaza cresterea in masa, in special in primele 2-3 ore de dupa antrenament, motiv pentru care, daca te antrenezi seara, este mai mult decat indicat sa consumi un shake proteic inainte de culcare pentru a fi transformat de organism in aminoacizi.

Specialistii de la Menshealth.com recomanda consumul a  aproximativ 25g de proteina de calitate, cum ar fi cea din zer, care s-a dovedit cea mai eficienta din punct de vedere al cresterii in masa, conform studiilor.

De asemenea, administrarea unui shake proteic inainte de culcare este un obicei benefic si pentru persoanele de peste 60 ani, care fac sport in mod regular, intrucat combate pierderea musculara asociata cu varsta.

Tu te antrenezi seara? Daca da, ce consumi inainte de culcare?

Exit mobile version