TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Masculul alfa. Sa stii exact ce iti doresti!

Masculul alfa este un lider care gaseste cai de a obtine ceea ce isi doreste in viata. In acelasi timp, el  ajuta, cu entuziasm, alti oameni sa obtina ceea ce doresc. Aceste chei distincte sunt ceea ce separa  conducatorii de cei condusi. Pentru a deveni un conducator eficient, trebuie sa decizi exact ce anume doresti din fiecare situatie pe care o intalnesti, sa iei decizii rapide. Inainte de a putea conduce efectiv pe altii, trebuie mai intai sa stii cum sa-ti conduci eficient propria viata, iar acest proces incepe prin a sti exact ce iti doresti.

Masculul alfa controleaza situatia!

Masculul alfa decide ce isi doreste, planifica cu tenacitate un plan de atac si gaseste cai pentru realizarea lui. Alti oameni isi inchipuie ca actiunile si felul de gandire al oamenilor alfa vin in mod natural. De fapt, este o dibacie care a fost obtinuta in urma mai multor ani de practica. Aceasta este o veste incurajatoare pentru tine daca stii deja ca trebuie sa-ti imbunatatesti aceasta parte a vietii tale. Cu efort, in timp, poti si tu sa-ti setezi mintea sa lucreze conform unui individ alfa. Actionezi  conform situatiei si poti obtine ceea ce doresti cu adevarat. Trebuie sa te intrebi ce doresti inainte ca situatia urmatoare sa inceapa macar. Asta te va ajuta sa folosesti la maximum efortul si timpul investit. Acest proces trebuie sa devina modul tau de gandire si de abordare, atat pentru activitati simple, pe termen scurt, cat si pentru cele complexe, de lunga durata. Este o mare greseala cand oamenii doar „apar” si spera ca lucrurile sa ia o intorsura pozitiva.

Ce sansa au ei cu adevarat pentru a controla situatia? Nu e posibil sa te trezesti dimineata si sa speri ca ziua va fi una productiva fara sa stii exact ce trebuie facut in acest scop. Nu se poate sa intri doar pe usa salii de antrenament si sa te astepti ca sesiunea ta de forta si aerobic sa fie una eficienta, fara sa cunosti cu exactitate ce anume o face! Nu merge sa apari in prima ta zi la serviciu sa faci doar ce ti se spune si sa ai apoi pretentia unei promovari.

Desi e posibil sa te simti bine cu un prieten, fara sa te gandesti prea mult, sansele tale vor creste dramatic daca acorzi macar 10 secunde si te gandesti cum anume te poti simti bine cu el, inainte de intalnirea propriu-zisa. Fii sigur ca te intrebi ce doresti cu adevarat pentru tine si nu te axa pe ceea crezi ca poti obtine. Aceasta este o alta diferenta majora dintre un mascul alfa si unul beta.

Masculul alfa vs masculul beta

Schimba  mentalitatea: „Ma intreb ce imi poate iesi din aceasta situatie?” cu „Ce doresc cu adevarat din aceasta situatie?” La prima vedere, diferenta pare mica, dar in realitate este una colosala intre cele doua abordari. Nu te aseza unde chelnerul restaurantului alege sa stai. Daca vezi o masa pe care ti-o doresti si este goala, cere permisiunea pentru ea. Daca este prea frig, intreaba persoana care se ocupa de acest lucru daca se poate da drumul la caldura. Daca o persoana din sala se afla langa o gantera grea pe care nu o foloseste, solicita politicos schimbarea locurilor. Intreaba pentru ceea ce doresti. O sa descoperi ca, in marea majoritate a timpului, ceilalti oameni se vor conforma, unii chiar cu entuziasm. Masculii beta se compromit intotdeauna, chiar si acolo unde compromisul nu exista. Este o abordare naturala si logica pe care o cred ei in mod gresit ca este corecta pentru ambele parti implicate. Ei gandesc: vreau lucrul cutare… ar fi nemaipomenit ca treaba sa iasa asa, dar pariez ca imi vor da decat atat… mai bine o sa cer un compromis intre… In majoritatea situatiilor, tot ce trebuie sa faca este sa se intrebe ce doresc. Probabil vor primi. In schimb, se intreaba de ce mai tot timpul nu primesc ce doresc de la viata. Nu este niciun mister aici! Rezultatele mediocre vin din felul lor de negociere si care nu se intampla in mod accidental. Masculul alfa ia decizii rapid si cu incredere. Si tu poti invata sa fii decisiv cand identifici ceea ce doresti cu adevarat si te stradui sa devii un lider eficient. Vei invata cum sa iei decizii rapide si cu incredere prin… luarea de decizii, cu cat mai multe cu atat mai bine! Nu conteaza cat de mari sau mici sunt ele. Daca la serviciu te intreaba un superior despre cum un proiect se va finaliza, atunci sa-i raspunzi cu incredere exact cum vezi tu situatia. Daca mananci la restaurant cu un grup de prieteni, iar chelnerul te intreaba ce doresti sa comanzi, decide imediat si cu incredere. Nu e ceva mai seducator si carismatic decat un barbat care stie sa ia decizii. Si domnilor, probabil nu e ceva mai neatragator decat un barbat care elaboreaza luarea si unor simple decizii. Precum construiesti muschii prin efectuarea de exercitii la sala, la fel iti vei construi capacitatea de a lua decizii bune prin luarea de decizii. Ce se intampla daca iei o decizie gresita? O poti ajusta apoi sau vei sti cum sa iei decizia corecta data viitoare sau cand vei dispune de mai multe informatii. Nu trebuie sa-ti fie frica sa iei decizii daca doresti sa fii un lider eficient. Si nu trebuie sa iei o decizie bazata pe frica. Orice astfel de decizie este una gresita.

Masculul alfa – mentalitate de invingator

Exista o alta diferenta intre masculii alfa si cei beta. Masculii beta colecteaza o cantitate mare de informatii pana sa ia o decizie. Ei investesc foarte mult timp in acest proces al deciziei. Daca decizia luata se dovedeste ca nu a fost cea buna, ei reevalueaza intreg procesul inca o data, incearca sa obtina si mai multa informatie si pierd alt timp pretios. Cu cat iei mai multe decizii, cu atat mai multe sanse la victorii. In viata, numarul de victorii realizate, nu procentajul victoriilor din incercari, te vor aduce acolo unde doresti. Barbatii beta sunt tot timpul preocupati de cat de multe esecuri vor suferi si cum le vor afecta egoul lor fragil si cum vor fi priviti de ceilalti oameni. In viata, poti opera la un nivel mai ridicat si mai eficient. Cu cat nivelul e mai ridicat, cu atat satisfactiile sunt mai mari. Sa duci mentalitatea „sa stii exact ce iti doresti” la un nivel superior nu face exceptie!

 

Exit mobile version