TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Necesitati nutritionale

nutritiePrimele 30 de minute dupa un antrenament reprezinta perioada cand celulele musculare absorb agresiv nutrientii care circula prin sange. Fara discutie, proteina este regina nutrientilor de dupa antrenament. In ultimii 20 de ani specialistii au realizat ca proteina nu este la fel, depinzand de sursa din care provine si ca momentul administrarii ei este crucial. Proteina, mai exact aminoacizii esentiali care se gasesc in compozitia ei, este un factor esential in manufacturarea sau sinteza proteinei necesare musculaturii noastre. Straduiti-va sa obtineti macar 20 g (ideal ar fi 35-40 g) la fiecare masa.

Proteinele din lapte, precum caseina, si cea din zer sunt cotate ca fiind cele mai bune. Proteina din zer are in mod natural cel mai mare nivel din aminoacidul leucina, comparativ cu proteina din alte surse. Leucina este in mod particular importanta deoarece cercetatorii au identificat acest aminoacid ca fiind direct implicat in mecanismul de crestere a sintezei de proteina pentru musculatura noastra.

Alt motiv pentru optarea pentru proteina din zer este acela ca se digera repede (dar asta e valabil si pentru cea din soia), livrand rapid aminoacizi muschilor. Cand proteina din zer sau din alta sursa este combinata cu cealalta proteina din lapte, caseina, care este digerata mult mai lent, se obtine un amestec care permite livrarea de aminoacizi rapid si apoi lent. O strategie foarte buna dupa un antrenament greu.

Nu uitati ca pentru a construi un corp atletic, cu o musculatura masiva si puternica, este nevoie de multa munca grea si dedicatie, inclusiv in ceea ce priveste alimentatia si in special acordarea unei atentii deosebite suplimentelor nutritive care au menirea de a va impinge mai repede si mai sus in obtinerea rezultatelor.

Florin Uceanu

18 titluri de campion national

Exit mobile version