TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Ce trebuie sa consumi pentru o recuperare fizica rapida

recuperare fizica

Recuperare fizica si crestere musculara

Recuperarea fizica este esentiala pentru a obtine crestere in masa musculara, insa incepatorii, dornici de rezultate rapide, omit de multe ori acest aspect si se suprantreneaza, epuizandu-se… in zadar.

Primele 45 minute dupa antrenament reprezinta o perioada critica, in care muschii tai au nevoie de anumiti nutrienti pentru a se dezvolta rapid si armonios. De aceea, este important sa stim ce e bine sa consumam dupa sala si de ce. Iata cateva principii de baza.

Ce trebuie sa consumi dupa antrenament pentru o recuperare fizica rapida

Un articol semnat de Jim Stoppani si publicat de cei de la Muscleandfitness.com ne ofera cateva informatii de baza pe care orice iubitor de sport, si in special de culturism, ar trebui  sa le cunoasca.

Proteinele reprezinta un nutrient absolut esential pentru recuperare fizica! Dupa antrenament, muschii tai au nevoie de aminoacizi pentru a se reface si a creste, motiv pentru care trebuie sa ai la indemana o sursa de proteine cu absorbtie rapida, cum ar fi concentratele proteice din zer, dar si o sursa de proteine cu absorbtie lenta, cum ar fi caseina, pentru a stimula sinteza proteinei in muschi.

O combinatie de proteine cu absorbtie rapida si lenta este ideala dupa un antrenament pentru a obtine cresterea musculara dorita.

Carbohidratii sunt si ei foarte importanti dupa sala, intrucat in timpul antrenamentului “ardem” glicogenul din muschi, iar daca nu furnizam organismului nostru carbohidratii necesari in decurs de 45 minute de la efortul fizic presupus de antrenament, cantitatea de glicogen stocata in muschi pentru urmatorul antrenament va fi considerabil afectata.

Creatina dupa antrenament reprezinta o alegere inteleapta deoarece in cele 45 minute dupa efort  muschii asimileaza cel mai bine nutrientii furnizati prin intermediul alimentelor si al suplimentelor nutritive.

Creatina administrata corect dupa antrenament poate determina o crestere semnificativ mai mare in masa musculara si poate imbunatati rezistenta musculara cu pana la 10%, conform studiilor citate de Muscleandfitness.com.

BCAA, adica lantul aminoacizilor L-Leucina, L-Valina si L-Izoleucina, atat de importanti pentru prevenirea pierderii de masa musculara si pentru o recuperare fizica rapida, reprezinta un supliment valoros dupa antrenament.

BCAA stimuleaza eliberarea de IGF-1, hormon de crestere, si de insulina, mentine un raport optim de testosteron/ cortizol si are efect anticatabolic. Importanta acestui supliment creste direct proportional cu intensitatea si durata antrenamentelor.

Tu ce suplimente folosesti dupa antrenament?

Exit mobile version