TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Satisfactii pe viata

Florin UceanuPe vremea cand eram la liceu, am fost intrebat odata de un coleg de clasa: „La ce-ti foloseste sa ridici atatea greutati?” La vremea aceea nu mi-am batut capul cu el sa stau sa-i explic ca vreau sa fiu cel mai bun, ca antrenamentul e ca un drog, ca nu ma pot opri, deoarece imi place senzatia de forta, de control pe care ti-o da invingerea greutatilor din ce in ce mai mari.

Nu mi-am pus niciodata problema de a ma opri. Acum, dupa 25 de ani, m-am intalnit cu el intamplator. Mi-a cerut sfaturi despre alimentatie, ca sa scape de burta proeminenta, m-a intrebat ce exercitii l-ar ajuta la durerile de mijloc, pe care le are de ceva timp, si mi-a spus, dupa ce am vorbit despre copiii nostri, ca asta e, acum e timpul lor, noi am imbatranit.

Treaba e ca eu nu ma simt batran. Pot sa fac genu cu 180 kg, impins cu 140 si cam 25 de tractiuni. In acel moment, am avut raspunsul la intrebarea lui de acum 25 de ani.

Antrenamentul are un folos! Pe masura ce imbatranesti, ramai mai puternic, mai sanatos, intr-o forma fizica excelenta. Sa nu uitam si un alt efect secundar: poti arata incredibil de bine pana spre 50-60 de ani.

Recent, m-a intrebat un prieten care a practicat si el culturismul si a concurat: „De ce mai concurezi?”. Am inteles ca altii se plang ca trebuie sa slabeasca si sa faca multe sacrificii si nu merita atata efort pentru ca nu primesc mare lucru la concursuri, asa ca nu mai vor sa vina la nationale. Deocamdata, stiu ca nu ma pot opri, e o senzatie extraordinara sa fiu cel mai bun, in top, sa fiu campion al tarii in sportul pe care l-am practicat din tinerete. O sa am, probabil, un raspuns convingator peste 25 de ani, dar pentru ei o sa fie tarziu. Sfatul meu catre tineri este: tineti-va de treaba, stilul acesta de viata aduce multe satisfactii si avantaje din primii ani ai pubertatii pana la ultima serie, care poate fi pe la 80-90 de ani. Scrieti-ne parerile voastre, ne place sa primim vesti de la voi.

Florin Uceanu
18 titluri de campion national

Exit mobile version