TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

5 metode pentru stimularea metabolismului

stimularea-metabolismuluiDaca esti unul dintre ghinionistii care au un metabolism lent, atunci sa tii grasimile departe de masa musculara este un adevarat chin. In general, modul in care sunt arse caloriile, mai repede sau mai lent, este o predeterminare genetica, dar exista si si alte metode pentru stimularea metabolismului. Iata cateva dintre acestea:

Metode pentru stimularea metabolismului

„Pune niste muschi pe tine”

Fara indoiala, cea mai buna metoda de a creste metabolismul este sa pui masa musculara veritabila, fara grasime. Muschii au nevoie de multa energie pentru dezvolatare si mentinere, iar cea mai buna metoda este ridicarea de greutati. Exercitiile cu greutati sunt principala modalitatea de a scapa de grasime si de a stimula metabolismul si pentru a avea musculatura densa.

Mareste cantitatea de proteine

Consumul de proteine cum este carnea slaba, de curcan sau pui, albusul de ou, branza de vaci, pestele, zerul praf, etc. va creste productia de glucagon, hormonul care este implicat in reglarea echilibrului glicemic si scaderea secretiei de insulina. Ganditi-va cat dureaza digestia in cazul acestor alimente. In plus, cei care consuma proteine la micul dejun au tendinta sa consume mai putine calorii de-a lungul zilei. Cu alte cuvinte, ardeti mai multa grasime atunci cand manacati mai multe proteine.

Ia in considerarea suplimentele

Multi compusi, fie ca se gasesc in mod natural in alimente, fie in suplimente sau bauturi energizante, au efecte termogenice. Mai exact, asigura caldura organismului, care, la randul sau, stimuleaza metabolismul. Cofeina, taurina si efedrina sunt cele mai puternice si populare termogenice. Singurul efect negativ pe care il pot avea, in functie de organism, este instalarea unei reactii de stres si agitatie.

Consuma ceai verde

Cercetarile au aratat ca ceaiul verde poate creste rata metabolica pana la 4% pe o perioada de 24 de ore si, de asemenea, inhiba transportul glucozei in celulele adipoase. Pe langa pierderea grasimilor din organism, a fost dovedit ca ceaiul verde reduce colesterolul rau, reduce apetitul si inhiba cresterea unor celule canceroase.

Mentine-te hidratat

Apa este un jucator cheie in procesul digestiv. In esenta, fara ea nu poti extrage suficiente substante nutritive din alimentatie. Asigura necesarul de minimum 2-3 litri de apa pe zi, pe care sa-l maresti in functie de activitate.

Consuma alimente care te ajuta

Unele alimente, in special cele picante, forteaza organismul sa arda mai multe calorii pentru a genera corpului caldura de care are nevoie. Ardeiul iute, spre exemplu, contine capsaicina, o substanta care creste rata metabolismului cu peste 20%. Alte condimente care te vor face sa nu mai poftesti la tot felul de alimente „interzise” sunt scortisoara sau usturoiul.

In concluzie, asigura-te ca ai o alimentatie variata si nu uita de antrenamentele de mare intensitate 🙂

Exit mobile version